Egy kanizsai gól döntött

2023.07.05. 19:32

A dél-zalai csapat NB II-es ellenfelet fogadott és győzelemmel zárt

Kerkai Attila

János Norbert (23) vesz lendületet a szerdai találkozón, aki az egyetlen gólt is szerezte

Fotó: Szakony Attila

Lejátszotta második nyári felkészülési mérkőzését az FC Nagykanizsa  NB III.-as labdarúgó csapata, melynek szerdai ellenfele a másodosztályban szereplő Mosonmagyaróvár csapata volt. Egy gól döntött - amit János Norbert szerzett  -  a kanizsaiak javára.

FC Nagykanizsa– Mosonmagyaróvár 1-0 (0-0)

Nagykanizsa, Olajbányász-stadion, 50 néző.

FC Nagykanizsa: Haála Kada I. - Kovalovszki, Szanyi, Bence Sz., Szabó P. Szilágyi, Kondor, János N., Fehér B., Szökrönyös D., Kámán. Cserék: Kálovits, Varga D., Kovács B., Józsa, Sági, Horváth K., Hetesi, Kónya, Kolman, Szinay, Godzsajev. Vezetőedző: Gombos Zsolt.

Gólszerző: János N. (55.).

A Nagykanizsa első komolyabb ellenfelével találkozott a nyári felkészülése során, míg az NB II-as Mosonmagyaróvárnak ez volt az első felkészülési mérkőzése, amióta elkezdte a munkát. Immár új edzővel, hiszen a szigetközieket Németh Zoltán irányítja, és több próbajátékos is ott volt a szerdai keretben. A dél-zalaiaknál szintén, így ha valakinek ismeretlen lenne egy-egy név, ez nem az ő hibája... Mindenesetre Gombos Zsolt együttesében ott volt a korábban ZTE FC II-ben és Lendván megfordult Fehér Barnabás, vagy a legutóbb Teskándon futballozó Hetesi Patrik, illetve Szinay Bendegúz. Továbbmenve az összeállításon, Szabó Patrik és Varga Dominik immár próbajátékuk után ismét kanizsai mezt húztak, s információink szerint jó eséllyel maradnak is a legutóbbi szezonban az NB III. Nyugati-csoportjában bronzérmesként zárt kanizsaiaknál.

A találkozó egyetlen találata a második félidő első negyed órájában született, amikor János Norbert volt eredményes.

–  Az első félidő egy jó iramú találkozót hozott, nagyjából mindkét csapat a kezdő együttesét próbálta játszatni - mondta el a találkozó lefújását követően Gombos Zsolt, az FC Nagykanizsa vezetőedzője. - Többet birtokolta ugyan a labdát a Mosonmagyaróvár, de így is voltak veszélyes helyzeteink, ahogy az ellenfélnek is. A második félidő első tizenöt percében még pályán tartottam a kezdőket, akkor született a gól, utána pedig a cserék és a próbajátékosok is lehetőséget kaptak.

Az FC Nagykanizsa következő felkészülési mérkőzését szombaton játssza, amikor az NB III-ba feljutott Haladás VSE lesz a vendége.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában