Országos bajnokság és MK-futam is volt

16 órája

A tájkerékpár is bemutatkozott az Alsóerdőn

Neve ellenére a tájfutás egyre közelebb kerül a településekhez, hiszen nem ritka ma már, hogy városi környezetben rendeznek versenyeket. A tájkerékpár pedig a tájfutás egyik szakága, amely ritkán szintén be-beköltözik a városokba, de a zalaegerszegi Alsóerdőn rendezett országos bajnokság kimaradt ebből...

Kerkai Attila

Indulásra várva, az alsóerdei viadalon a tájkerékpárosok egy csoportja. Ha minden igaz, még visszatérnek...

Fotó: Zala MTBO

A tájékozódási kerékpár sprint országos bajnokság mellett másnap a középtávú Magyar Kupa-futam következett, és mindkét nap nagyjából hetven induló állt rajthoz. A Magyar Kupa egy versenysorozat, melynek a végén összetett pontszámítás alapján a legjobbak elnyerik az adott év Magyar Kupa győztese címet. Tavaly ezt Zalaegerszegről Véber Dominik és Sárecz Bence nyerte el, akkor még ZTC-színekben két külön korosztályban. Időközben klubot váltottak, mindketten a Hangya SE versenyzői, Bence ezenkívül még az OLC Graz versenyzője is, így ő nagy eséllyel idén Osztrák Kupa győztes is lesz (még egy versenyhétvége hátra van). Az idén májusban az ifjúsági Európa-bajnokságon képviselte a magyar színeket Lengyelországban, ahol közép távon a 16. helyezést érte el.

Hivatalosan a Zala MTBO rendezte a mostani viadalt, amely egyelőre nem bejegyzett egyesület, lényegében a zalai tájkerékpárosokat összefogó csapat, amely a magyar tájékozódási kerékpár szakág felkérésére szervezte meg a viadalt. Az MTBO (ez a rövidítése a tájkerékpárnak) fejlődő szakág, de a pálya kijelölése szakavatott kezekbe került, hiszen az OLC Graz nagy tapasztalattal rendelkező versenybíróját, Dravetz Waltert is felkérték a verseny ellenőrzőbírójának. A versenyre Sárecz Lajos új tájkerékpár térképet készített, ami némileg eltér a tájfutó térképektől, hiszen itt csak az ösvényeken/erdei utakon lehet haladni, azt viszont jelölni kell, hogy azok mennyire gyorsak kerékpárral. 

A visszajelzések pozitívak voltak mind a magyar, mind az osztrák versenyzők részéről, olyannyira, hogy az osztrák szövetség képviselői már az Osztrák Kupa rendezését is felvetették Zalaegerszegre, mely 100-150 osztrák versenyző érkezését jelentené.

A zalai, egerszegi versenyzők jól szerepeltek, hiszen többen is dobogóra álltak. Volt, aki a ZTC színeiben, mások saját egyesületüket képviselve. 

Zalaegerszegi vonatkozású eredmények:

Szombati bajnoki eredmények. N-14: 2. Horváth Sára (ZTC). N21E: 5. Rövid Boglárka (ZTC). F-14: 1. Kaj Huba (GTC), 3. Bokány Dénes (ZTC). F 15-17: 1. Sárecz Bence (OSC), 2. Véber Dominik (OSC), 3. Kolcsár Bulcsú (ZTC). F18-20: 2. Iván Borisz Márk (GTC), 3. Hörcsök Máté (GTC), 4. Nemes Balázs Bence (GTC)). 

A Magyar Kupa eredményei. N-14: 2. Horváth Sára (ZTC). F-14: 2. Kaj Huba (GTC), 3. Bokány Dénes (ZTC). F 15-17: 1. Sárecz Bence (OSC), 2. Véber Dominik (OSC).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában