Veteránok a keszthelyi salakon

2024.08.29. 17:50

A hét végén a döntők következnek a tenisztornán

A héten kerül megrendezésre a hagyományos nemzetközi szenior tenisztorna Keszthelyen, ami az idei évtől Pintér Mária nevét viseli, az emléke előtt tiszteleg.

Góth Imre

Erdei Ferenc és Holló János a keszthelyi színek képviselői

Fotó: ZH

Több mint 200 versenyző érkezett a Balaton-parti településre. Az első napokon az 55 év felettiek kezdték a küzdelmeket. A legfiatalabbak, a 35 évesek a hét második felében kapcsolódnak be a küzdelmekbe, melyek a Helikon Tenisz Club salakos pályáin zajlanak.

A kétszáz nevező között a legidősebbek mezőnye a 85 év feletti korosztályból került ki. A versenyzők többsége Magyarországról érkezett, akik egyéni, páros és vegyespáros számokban mérik össze tudásukat ezekben a napokban Keszthelyen.

Szombaton és vasárnap  pedig már a helyosztókra,  vagyis a döntőkre kerül sor. Amennyiben ilyen marad az időjárás, márpedig az előrejelzések szerint a hét végéig kitart a kánikula és a napsütés, akkor nem borul az eredeti menetrend.  

A zalai, keszthelyi indulók – főleg sérülések következtében – valamivel kevesebben vannak a megszokottnál, de így is van kiért és miért szorítani a helyieknek.  Jól kezdett a 70+ korosztályban Holló János, aki 6:0, 6:4-re legyőzte Szűcs Kálmánt, míg Erdei Ferenc 6:0, 6:0-ra nyert Terhes János ellen és így a negyeddöntőbe kerültek. A párosban is jól ütöttek együtt Erdei és Terhes, akik  a Schanda Werner (osztrák),  Szávai Tibor elleni 7:5, 6:3-as győzelmükkel az elődöntő kapujából várták a viadal a folytatását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában