Fantasztikusan lőtt Párizsban a keszthelyi sportoló

2024.08.02. 13:42

Major Veronika olimpiai rekorddal döntős sportpisztolyban!

Zalai szemmel nézve a párizsi olimpiai legfontosabb pénteki versenyszáma nem a francai fővárosban zajlott, hanem az attól 270 kilométerre fekvő Chatereaux-ban, ahol a női sportpisztoly 25 méteres küzdelmeinek alapversenyét rendezték meg. Major Veronika, a BEFAG Keszthelyi Erdész LK kiválósága ismét brillírozott, ugyanis bekerült a szombati döntőbe.

Kerkai Attila

Major Veronika a második olimpiai döntőjére készülhet

Fotó: MTI

A női légpisztolyban is döntős keszthelyi kiválóság múlt vasárnap a 8. helyet szerezte meg ebben a számban úgy, hogy az előző napi alapversenyt megnyerte, ahonnan be lehetett jutni a legjobb nyolc közé. Néhány nappal ezt követően az akkori mezőny nagy része ismét találkozott, de már a női sportpisztolyos (25 méter) számban és pénteken ismét minden kezdődött elölről...

Azaz, az alapversennyel, ami sokak szerint majdnem nehezebb is, mint maga a döntő, hiszen 60 lövés vár mindenkire, és ebben kell folyamatosan szinte tökéletesen lőni, hogy az első nyolcba tudjon valaki bekerülni. Pénteken Major Veronika ismét megmutatta, hogy világklasszis versenyző, de legalábbis a női pisztolyosok között a világ legjobbjai közé tartozik. Az alapverseny elő felét, a precíziós szakaszt a keszthelyi sportlövő egészen kiváló, 294 körös teljesítménnyel az első helyen fejezte be.

Következett az újabb harminc lövés, a rapid sorozat, és Major Veronika továbbra is fantasztikusan lőtt. Szinte nem tudott hibázni, akivel csak a légpisztolyban bronzérmes indiai Manu Bhaker tartotta a lépést. Major Veronika 592 körrel megnyerte az alapversenyt olimpiai csúcsbeállítással! A második helyen az indiai zárt 590 körrel, a harmadik az iráni Haniyeh Rostamiyan lett 588 körrel.

Szombaton következik a nyolcas döntő, amit 9.30 órától rendeznek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában