Érdemes volt kivárni a legjobb pillanatokig

2023.12.04. 15:26

A duplázó Mim Gergelynek nem a DVTK elleni volt élete meccse...

Mindenképpen azt remélik a ZTE FC-nél, hogy a vasárnapi, DVTK elleni idegenbeli 3-0-s siker az ősz hátralévő két mérkőzésére még nagyobb önbizalmat és magabiztosságot ad majd a NB I-es labdarúgó együttesnek. A mérkőzés hőse a két gólt szerző Mim Gergely volt, aki szerint jókor vártak ki a megfelelő pillanatokra.

Kerkai Attila

Az egyik "nyerő páros" ez volt: háttal Yohan Croizet, szemben Mim Gergely

Fotó: Kovács Péter / Nemzeti Sport

Hazafele Diósgyőrből a ZTE FC labdarúgói alighanem végig szurkoltak a Ferencvárosnak, hogy lőjön egy gólt és győzze le a Mezőkövesdet, de maradt a 0-0 azon a találkozón. Így aztán hiába a ZTE FC idegenbeli bravúrja, maradt kieső helyen, de az utolsó pozícióból elkerült és szerzett 3 pontot. Ez volt a legfontosabb, hogy – úgymond – haladjon előre.

– Nagyon örültünk a sikernek, mert kellett már ez a győzelem a csapatnak – mondta Bedi Bence, aki vasárnap a csapatkapitányi karszalagot is viselte, amikor megkerestük. – Megünnepeltük az öltözőben a győzelmet, na persze nem pezsgővel, hanem vízzel, hogy azért meglocsoljuk vele alaposan Mim Gergelyt. Nagyon jól játszott.

Bedi Bence is majdnem feliratkozott a gólszerzők közé, hiszen még 1-0-nál kapufát lőtt. Azt kérdeztük tőle, valóban azt kérte Márton Gábor a szünetben, hogy merjenek nagyobb önbizalommal játszani?

– Pontosabban, hogy merjünk játszani – volt a válasz. – Hátul kompaktak voltunk, de ez egy küzdős meccs volt, és főleg a mezőnyben folyt a játék. A második félidőben abban lettünk jobbak, hogy bátrabbá váltunk, persze az első gólunk jelentette a fordulópontot. Onnantól ugyanis az ellenfélnek jobban ki kellett támadnia, amit mi kihasználtunk. Nagyon jól jött a győzelem, de messze van még most is a középmezőny. Az utolsó két őszi találkozónkból szeretnénk kihozni a legtöbbet.

A duplázó Mim Gergely – a harmadik egerszegi gólt Ubochioma Meshack lőtte – valóban a mérkőzés hősévé lépett elő, hiszen két remek találatot jegyzett.

– Ez volt élete mérkőzése? – tettük fel neki a kérdést, amire érdekes válasz érkezett.

– Mondhatni, hogy igen, bár a májusi kupadöntő emlékezetesebb marad hosszabb távon – válaszolta Mim Gergely. – Viszont az NB I-ben most dupláztam először és ezzel hozzásegítettem a csapatot a győzelemhez. A két találatot így mindenképpen az emlékezetesebb góljaim közé sorolnám, de az első félidő nem úgy nézett ki, ahogy mi szerettük volna. Ezért nem mondanám, hogy életem meccse volt, mert a DVTK irányított, mi pedig belementünk egy rohanásba.

– Aztán jött az első és a második gólja. Mondhatni, hogy jó labdákat kapott?

– Az elsőnél láttam, hogy csak ketten vannak elöl, a jobb oldalon kinyílt egy folyosó, amit befutottam, Dani pedig (Németh Dániel – a szerk.) észrevette, hogy jövök. Kiszorított helyzet volt, a rövid felsőt kellett meglőni. A második találatnál Yohan Croizet sem kapkodta el, kivárta ő is a legjobb pillanatot, remek ütemben érkezett a labda, amit a hosszú sarokba lőttem.

– Az első találata előtt le akarták cserélni. Látta a hatos számot a táblán?

– Láttam, de betaláltam és maradtam még a pályán. Sokat kellett futni ezen a találkozón, főleg a jobb oldalon támadott sokat a DVTK, de szerintem Huszti Andrással jól oldottuk meg a feladatunkat. Éreztem, hogy fáradtak már az izmaim, ráadásul a Puskás FC elleni mérkőzés után combhajlítóizom-sérülés miatt sokat kihagytam. Azt nem mondom, hogy százszázalékos állapotban vagyok már, de közelítek hozzá. A lényeg, hogy vasárnap nyertünk, és az utolsó két mérkőzésre a csapategységet is erősítheti ez a siker. Láthatták, hogy a Diósgyőr ellen sem feltartott kézzel mentünk a pályára, így az Újpest és az FTC ellen is magabiztosabban állhatunk fel.

Van még egy érdekesség a találkozóval kapcsolatban. A ZTE FC kispadján Bozsik Józsefet is felfedezhették az egerszegi futballbarátok. A szlovén II. osztályban szárnyaló és őszi első Nafta Lendava vezetőedzőjét Márton Gábor kérte meg, hogy az őszi utolsó három fordulóra segítse a felkészülést, hiszen a szomszédos országban már véget ért az őszi szezon.

A ZTE FC szombaton (15.45) a ZTE Arénában fogadja az Újpestet.

DVTK - ZTE FC 0-3 (0-0)
Diósgyőr, 3652 néző. Jv.: Vad II. (Atóth II., Albert I.).
DVTK: Odyntsov - Gera D., Szatmári, Chorbadzinski, Stephen - Bényei (Franchu, 66.), Holdampf, Pozeg Vancas (Obounet, 80.) - Acolatse (Jurek, 73.), Edomwonyi (Kampetsis, 66.), Pernambuco (Lukács, 66.). Vezetőedző: Szergej Kuznyecov.
ZTE FC: Dombó - Huszti, Várkonyi, Evangelou, Medgyes - Sankovic, Bedi - Mim (Kovács B., 75.), Németh D. (Meshack, 66.), Sajbán - Mance (Croizet, 66.) Vezetőedző: Márton Gábor.
Gólszerzők: Mim (65., 74.), Meshack (90+3.).
Sárga lap: Stephen (87.), illetve Németh D. (2.), Medgyes (22.), Mim (74.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában