Most csak egy pont sikerült a labdarúgó NB III-ban

2024.03.10. 16:46

A 19. fordulóban simán kikapott a ZTE II., míg a Kanizsa a hosszabbításban bukta el a sikert

A labdarúgó NB III 19. fordulójában a ZTE II. kikapott hazai pályán csoportja listavezetőjétől, míg a Nagykanizsának Mohácson nem sikerült érvényesítenie a papírformát.

Varga Andor

Ennél a szabadrúgásnál a zetés sorfal finoman szólva nem zárt tökéletesen

Fotó: Szekeres Péter

Északnyugati csoport:

ZTE FC II. – VSC 2015 Veszprém 1-5 (1-3)

Zalaegerszeg, 150 néző. Jv.: Maml.
ZTE II.: Köcse – Király, Kámi (Kozári), Bodrogi, Korógyi – Balabás (Dobos), Boros, Mulasics (Cserép) – Györe, Baloteli, Lengyel (Wolf). Edző: Koller Zoltán.

Gólszerzők: Wolf (69.), illetve Bartusz (15., 29., 40., 82.), Szabó (91.).

A csoport góllövőlistáját eddig is vezető veszprémi Bartusz Dániel meccse volt a vasárnapi, bár ehhez kellett a ZTE segítsége is. A két csapat között jelentős minőségi különbség van a vendégek javára, ami a végeredményben meg is mutatkozott, bár játékban ezen a napon nem volt ekkora differencia. Első gólját szépen kijátszott akció végén szerezte a Veszprém, a vendégek többi találatát azonban hazai egyéni hibák előzték meg. A szönetben sikerült rendezni a hazai sorokat, fordulás után még a szépítő gól is összejött, s pár percig úgy tűnt, a kék-fehérek szorosabbá is tehetik a meccset. De jöttek újra a hibák...

 

Koller Zoltán: „Az a mi hatalmas bajunk ebben a szezonban, hogy hiába vagyunk játékban egyenrangúak a legjobakkal is, eladott labdákkal és más hasonlókkal kivégezzük magunkat. Ha már közelebb kerülni nem tudtunk, az utolsó 10 percben legalább 1-3-mal tudni kellett volna lehozni ezt az összecsapást.”

Mohácsi TE 1888 – FC Nagykanizsa 1-1 (0-0)

Mohács, 150 néző. Jv.: Fehérvári.
FCN: Haála – Szabó (Zsemlye, a szünetben), Kovalovszki, Szanyi, Varga – Kondor (Bence, 91.), Godzsajev – Winkler (Sági, 86.), Szökrönyös, Lőrincz – Major (Szilágyi, a szünetben). Edző: Gombos Zsolt. G.: Dér (92.), ill. Kovalovszki (63.).

Kiegyenlített küzdelemmel indult a meccs. Húsz perc után a kanizsai Szabó Patrik mezszáma 14-ről 15-re változott, miután az eredeti dressze elszakadt egy összecsapásnál. Kemény küzdelemmel, de kevés eseménnyel telt el a félidő, úgy látszott, a vendégeknek nehezebb dolguk van, mint azt a tabellán elfoglalt helyezések alapján várni lehetett. A második félidőt az addigi legnagyobb helyzet vezette fel, melynél Haála védett. A játék képe nem változott, mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. A félidő közepén a Kanizsa fokozta a nyomást és egy kapusról kipattanó lövés után sikerült is megszereznie a vezetést. A Mohács a hosszabbításban, fejesgóllal egyenlített és nem lehet mondani, hogy nem érdemelte meg.

Gombos Zsolt: „Az első félidő szörnyű volt, akár az egész csapatot lecserélhettem volna. Fordulás után fokoztuk a nyomást, vezettünk, de nem tudtuk végigjátszani az akciókat. Nem érdemeltünk győzelmet, a második félidei játékunk alapján azonban nyernünk kellett volna.”

További eredmények, Északnyugat: ETO Akadémia–Kelen 0-2, Puskás II.–Dorog 1-3, Haladás–Sopron 0-1, Gyirmót II.–Bicske 0-1, III. Ker. TVE–Komárom 0-0, Budaörs–Csorna 2-0, Balatonfüred–Tatabánya 0-2. Délnyugat: Fehérvár II.–Bonyhád 0-1, MTK II.–FTC II. 1-0, Iváncsa–Szekszárd 5-0, Dunaújváros–Paks II. 1-1, Kaposvár–Dunaföldvár 4-0, Érd–Gárdony 1-0, Szentlőrinc–PTE-PEAC 1-0. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában