Sajtóértesülések szerint már a NAV is nyomoz

2024.06.07. 20:26

Ráéghet a DK polgármester-jelöltjére a kanizsai céges botrány

Már a NAV is nyomoz a baloldali többségű nagykanizsai önkormányzatnál nemrégiben kipattant céges botránnyal kapcsolatban. Az ügyben eddig megjelent sajtóbeszámolók szerint a DK jelenlegi helyi polgármesterjelöltje és az érintett cég momentumos felügyelőbizottsági elnöke is falazhatott a visszaéleseknek, amelyek között megtalálható a hamis számlák gyártása, a jogellenes foglalkoztatás és a valótlan adatok felhasználásával elkészített üzleti terv.

Zaol.hu

A Kanizsa Rehabnál tavaly zajlott belső vizsgálat számos szabálytalanságot tárt fel Fotó: ZH-archív

DK-s polgármesterjelölt és momentumos felügyelőbizottsági elnök is érintettje annak a nagykanizsai botránynak, amelyben a rendőrség mellett immár az adóhatóság is nyomoz - írja a zalatajkiado.hu cikkére hivatkozva a Magyar Nemzet.

 A Zalatajkiado.hu pénteken számolt be arról, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is vizsgálódik a Kanizsa Rehab Nonprofit Kft.-nél történt szabálytalanságok és visszaélések ügyében. Az önkormányzat többségét kiadó baloldali Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) több tagja is falazhatott a jogsértéseknek. Miután több visszaélésre is fény derült a cégnél, Balogh László, Nagykanizsa fideszes polgármestere tett feljelentést, amely alapján a rendőrség korábban nyomozni kezdett, egyebek mellett hamis számlák, túlárazott szerződések, szolgáltatások, szabálytalan gépkocsihasználat és meghamisított menetlevelek miatt. Újdonság, hogy a NAV is eljárásba kezdett.

A botrány áprilisban pattant ki, amikor Fenyves Tamás független képviselőjelölt, a Kanizsa Rehab felügyelőbizottsági tagja egyebek mellett arról számolt be a Zaol-nak, hogy tavaly márciusban kiderült: hibás és valótlan adatok szerepeltek a cég 2023-as üzleti tervében.

Részletek a Magyar Nemzet felületén:

https://magyarnemzet.hu/belfold/2024/06/raeghet-a-dk-polgarmester-jeloltjere-a-kanizsai-ceges-botrany

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában