Európa-bajnokság után a ZVE tőrözői

2024.03.06. 12:00

Vívás: Simon Borbála és Rubin Mattia is tagja volt a magyar válogatottnak

Nyolc napon át tartott Nápolyban a kadet és a junior korú vívók Európa-bajnoksága, a ZVE csapatából ketten is a magyar válogatott tagjai voltak. Simon Borbála és Rubin Mattia a csapatversenyekben értek el komolyabb eredményeket.

Kerkai Attila

A bronzérmes junior tőrcsapat, balról a második Rubin Mattia, a ZVE tőrözője

Forrás: ZVE

A két korosztály képviselői közül előbb a kadetok vették birtokba a pástot, és a ZVE tehetsége, Simon Borbála is kivívta a jogot arra, hogy tagja legyen a magyar válogatottnak. Egyéniben és csapatban is kvalifikálta magát a tehetséges tőröző, aki egyéniben a nagyon erős mezőnyben a csoportküzdelmek során két győzelemmel és három vereséggel jutott fel a 64-es táblára. Simon Borbála a mezőny tizenharmadikként rangsorolt vívója ellen 15-7-re győzött az első körben, majd izraeli rivális következett számára, ám kikapott tőle, így a 90 fős mezőnyben végül a 32. helyen végzett az egerszegi versenyző. A csapatversenyben a Bartus Claudia, Kollár Anna, Simon Borbála és Szeverényi Sára összeállítású női kadet tőrcsapat az 5. helyen végzett.

Az 5. helyezett leány kadet tőrcsapat, balról a második Simon Borbála
Forrás: ZVE

A juniorok mezőnyében a 87 induló között a ZVE másik tehetséges tőrözője, Rubin Mattia is sikerrel vette az akadályokat a csoportkörben (4 győzelemmel és 1 vereséggel), így következhetett számára is az egyenes kieséses szakasz. A tavaly kadet Európa-bajnoki címet szerzett Rubin Mattia egész napos koncentrált vívással bekerült Európa 16 legjobb junior vívója közé, ám a nyolcaddöntőben egy nagyon erős francia ellenféltől szenvedett vereséget, és a 11. helyen végzett. A csapatversenyben a Budaházy Ambrus, Bagdány Albert, Rubin Mattia és Bálint Álmos összeállítású junior magyar tőrcsapat viszont nagyszerű bronzéremmel zárta a versenyt. Csak a franciák tőrözői állították meg a magyar fiúkat az elődöntőben, akik a bronzmeccsen Lengyelország csapata felett győzedelmeskedve végül a dobogó 3. fokára állhattak. A verseny helyszínén a keretedzők mellett Fekete Gábor, a ZVE vezetőedzője is segítette nemcsak a két egerszegi vívót, hanem a magyar tőrözőket is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában