A férfiak legyőzték a bajnokot

2024.05.30. 15:55

A kanizsai női csapatra vár még egy meccs a kézilabda NB II.-ben

Remek szezonzárást produkált a férfi kézilabda NB II. rájátszásában a Nagykanizsa, mely idehaza legyőzte a bajnok Százhalombattát. Az örömöt a női csapat sikere tette teljessé – a hölgyek bíznak edzőjük mielőbbi felépülésében és a győzelmet is neki ajánlották.

Kühne László

Apró Botond készül átlőni a százhalombattai sáncot

Fotó: Szakony Attila

Férfiak, felsőház

Nagykanizsa–Százhalombattai KE 34-31 (23-15)

Nagykanizsa, 120 néző. Jv.: Csányi T., Tóth D.

Nagykanizsa: Kovács A. 2 – Csordás 6, Apró 6, Hári 5, Szabó G. 2, Füstös 5, Vadász 1. Csere: Oláh (kapus), Sass, Kovacsics 1, Péter B. 2, Balogh P. 2, Báder 2. Edző: Csalló Ádám.

Ugyan a már bajnok vendégek szerezték a találkozó első gólját, de a hazaiakon érződött: nagyon szeretnék méltó módon, győzelemmel lezárni a szezont. Az első félidő felénél 11-5-re vezetett a házigazda, melyben Apró Botondtól Csordás Marcellig többen is remek formát mutattak. Fordulás után 30-22-ig tartott a zalai lendület, ettől kezdve az ellenfél zárkózni kezdett, de Hári Kristóf és társai azért arra ügyeltek, hogy nagyobb gond ne legyen. A hazai győzelembe a kapus Kovács András két üres kapus gólja is besegített.

A lefújás után pedig a szezonvégi éremosztó ceremónia nagyobbik részét is sikerült lebonyolítani: a százhalombattaiak aranyérmeket, a hazai csapat tagjai pedig ezüstöt kaptak a nyakukba.

Nők, alsóház

Tungsram SE Nagykanizsa–Szigetszentmiklós NKSE II. 32-24 (18-11)

Nagykanizsa, 150 néző. Jv.: Finta, Varga F.

Tungsram: Dudora – Szmodics 3, Burghardt 5/3, Balogh B. 2, Andor 7/3, Huszics, Csivre V. 10. Csere: Bársony, Tóth V. (kapusok), Kovács D., Raczkó, Balogh K., Kovács B. 2, Ács, Szmerk 3. Mb. edző: Baranyai Zsolt.

A hazai csapat a tököli bajnoki mérkőzésen történt sajnálatos rosszulléte után még lábadozó edzőért, Tóth Lászlóért is játszott ez alkalommal. És tette ezt eredményesen, hiszen a sereghajtó vendégek ellen 2-2 után végig vezetett és magabiztosan nyerte meg az összecsapást. Ezzel a kanizsai együttes előrelépett a tabellán a 6. helyre, megelőzte ugyanis azt a VSK Tökölt, melynek otthonában a hétvégén pótolják majd a múltkor félbeszaladt meccset. És egyben le is zárják a szezont.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában