Gyenge játék után újabb vereség

2024.05.14. 19:35

Csak nevében "bronzcsata" már...

A férfi kosárlabda NB I. bronzmérkőzésének második találkozóján kedden a Zalakerámia ZTE KK fogadta az Arconic-Alba fehérvár együttesét, amely ellen az egyenlítésért harcolt a zalai gárda, de megint simán kikapott...

Kerkai Attila

Tristan Ikpe, a ZTE KK játékosa szerez újabb kosarat a keddi találkozón

Fotó: Pezzetta Umberto

Zalakerámia ZTE KK - Arconic-Alba Fehérvár
67-83 (13-26, 16-20, 18-20, 20-17)

Zalaegerszeg, 1240 néző. Jv.: Kapitány, Győrffy, Minár.

Zalakerámia ZTE KK: Hicks 3/3, Szalay 2, Paige 2, Ikpe 23, Tóth Á. 11. Csere: Keller I. 4, Csátaljay 5/3, Ona Embo 8, Németh 5, Csuti 2, Gyimes. Vezetőedző: Matthias Zollner.

Alba Fehérvár: Chambers 10/6, Kass 4, Barnett 21/15, Philmore 11/3, Dickey 7. Csere: Vojvoda 18/12, Balogh 2, Takács M. 10/6, Kiss. Vezetőedző: Alejandro Zubillaga.

Szombaton az Alba Fehérvár magabiztosan nyerte az első találkozót, így az egerszegieknek nem lehetett más terve, mint hazai pályán az egyenlítés. A sérülés miatt szombaton hiányzó Danilo Ostojic ezúttal is csak civilben foglalt helyet, és a másik oldalon is volt egy hiányzó, Anthony Robertson személyében, aki szombaton szintén nem léphetett pályára.

A találkozó előtt egy hagyományosnak mondható köszöntésre került sor, méghozzá a dr. Szalai Zoltán és dr. Szittyai Borbála által alapított Szidónia-díj átadására, amit minden szezon végén az a fiatal magyar ZTE-játékos kap meg, aki szorgalmával, tehetségével sokat tett a csapat sikeréért. Az idei díjazott Makkos Dávid lett, a díjat pedig dr. Szittyai Borbála és dr. Bárdos László, az alapítvány tagja adta át.

Nem lehet mondani, hogy jól kapta volna el a kezdést a házigazda, hiszen azonnal hátrányba került. A vendégeknél jöttek a triplák, míg hazai oldalon csak nehezen születtek meg a kosarak (11-20). Időkérés után sem igazán állt össze a ZTE KK játéka, Dickey kihasználta magasságát, a lepattanók terén jobban állt a vendégcsapat, és a negyed végére már 13 ponttal vezetett. Márpedig ez nem éppen azt vetítette elő, hogy sikerülhet hazai pályán az egyenlítés. Mondjuk két zalai hármas kísérlet is a gyűrűből "szédült ki", ha ezek bemennek, szorosabb lehetett volna az állás, míg a másik oldalon Barnetté a helyén volt (20-33). 

A ZTE KK valamit szigorított a védekezésén, s amikor éppen elkezdhette volna a felzárkózást (26-33), két reménytelen kísérlettel visszazuhant a korábbi kerékvágásba, amit az Alba kihasznált (26-40). Az egerszegiek játéka egyáltalán nem hasonlított egy olyan csapatéra, amely vért akar izzadni a párharc kiegyenlítéséért, de volt még egy félidő hátra a találkozóból.

Amint elkezdődött a második félidő, Vojvoda Dávid azonnal dobott egy újabb triplát, amivel csapata már húsz ponttal vezetett (29-49), amire Hicks válaszolt hasonlóképp. Ezek voltak a ZTE amerikai játékosának az első pontjai. Tristan Ikpe volt az, aki nagyon igyekezett a hazaiaktól, de a találkozó néha edzőmeccsre hasonlított, olyan megoldásokat is láthattunk mindkét oldalon. Védekezésről egyáltalán nem beszélhettünk, ez a találkozó alighanem már a kezdés előtt eldőlt a fejekben. Az egerszegiek játéka csalódást okozott, mintha ez a meccs már nem számított volna...

Az Alba Fehérvár a második meccset is megnyerte, és 2-0-ra vezet, a harmadik találkozót pénteken rendezik Székesfehérváron. A kedden látottak alapján pedig előre oda lehetne adni a bronzérmet az Alba Fehérvár csapatának...

Így látták az edzők

Matthias Zollner: - Őszinte leszek, furcsa ez a szituáció. A két csapat nem egyformán fókuszált erre a meccsre, mi biztosan nem százszázalékosan. Tisztelet a kivételnek, mert például Ikpe mindent beleadott. Ha mindenki így játszott volna, akkor lett volna esély a győzelemre. 

Alejandro Zubillaga: - Tudjuk, hogy  Egerszegen nehéz játszani, hiszen kollégám nagyon nagy hangsúlyt fektet a védekezésre. Ma próbáltuk tartani azt a játékot, amit elkezdtünk, gratulálok a játékosaimnak! A párharcnak még nincs vége, de pénteken szeretnénk lezárni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában