A ZTE NKK együttese a 13. helyen fejezte be az amatőr NB I.-et

2024.05.27. 12:16

Győztes szezonzáró az egerszegi kosaras lányoktól

Megnyerte hazai mérkőzését is, így a 13. helyen zárt a ZTE NKK női kosárlabda csapata az Amatőr NB I.-ben. A Nyíregyháza elleni siker egyben a szezon utolsó találkozója is volt a zalai kosarashölgyek számára.

Kerkai Attila

A ZTE NKK (fehér mezben) a rájátszás során végig motivált maradt

Fotó: Szekeres Péter

ZTE NKK - Nyíregyházi Kosársuli 70-64 (28-14, 17-15, 15-18, 10-17)Zalaegerszeg, Ostoros Károly Csarnok, 100 néző. Jv.: Benedek, Kovács.

ZTE NKK: Óházy 14/3, Kovács G. 21/12, Szórád, Ács A. 12/3, Jurkó 12. Csere: Horváth Fru. 6, Szakonyi-Nagy V., Péterfi 2, Kiss V. 3/3, Kocsárdi, Sonkoly, Bartáky. Edző: Rózsás Gábor.

A néhány nappal korábbi 11 pontos idegenbeli győzelem nem kényelmesítette el a ZTE csapatát, amely már az első negyedben karakteres előnyt harcolt ki magának 28-14, s noha a második negyed kiegyenlítettebb játékot hozott, de így is 45-29-es állásnál vonultak pihenőre a csapatok. Fordulás után érezhetően ellaposodott, lelassult a mérkőzés. A vendégek próbálták palánk alatti fizikális fölényükkel lopni a távolságot, ugyanakkor az egerszegieknél mind a 12 játékos pályára lépett, s végül a hazai csapat sikeresen megszerezte az újabb, zsinórban elértötödik sikerét és második rájátszásbeli párharcát húzta be kettős győzelemmel, és zárt a bajnokság 13. helyén.

Rózsás Gábor: "A mérkőzésről és párharcról röviden: egy remek játékerőt képviselő csapat ellen szereztünk két győzelmet úgy, hogy támadó stílusú csapatként mindkétszer 70 pont alatt tartottuk őket. Megérdemelték a lányok, hogy így zárják a szezont! Köszönöm nekik ezt a tíz hosszú hónapot, amely alatt rengeteget fejlődtünk emberként és sportolóként is, s a sok szép győzelem mellé felejthetetlen élményeket is gyűjtöttünk!"

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában