Mindkét csapatunk győzött

2024.05.05. 20:09

Labdarúgó NB III: a Kanizsa itthon, a ZTE II. idegenben szerzett 3 pontot

A labdarúgó NB III 27. fordulója zalai szempontból kiválóan sikerült: mindkét csapatunk nyert.

Varga Andor

A kanizsai Major Ernő próbálja "átejteni" a fehér szerelésben játszó paksi védőket

Fotó: Szakony Attila

Délnyugati csoport:

FC Nagykanizsa–Paksi FC II. 2-1 (1-0)

Olajbányász stadion, 400 néző. Jv.: Takács Á.

FCN: Kálovits – Kovalovszki, Szanyi, Zsemlye, Varga (Sági, 84.) – Godzsajev, Pintér (Szabó, a szünetben) – Szökrönyös (Hajnal, 76.), Szilágyi, Lőrincz – Kondor (Major, 61.). Edző: Gombos Zsolt.

Gólszerző: Lőrincz (30., 60.), illetve Pesti (67. - 11-esből).

Nyílt sisakos és élvezetes első félidőt produkált a két csapat, mindkét kapu előtt többször alakult ki gólveszély. A hazai védelem jól és eredményesen alkalmazta a lestaktikát és a túloldalon is a Kanizsa volt eredményesebb: a gólfelelős Lőrincz lőtt a hálóba egy szöglet után. A második félidőben a paksi akciók továbbra is gyakran akadtak meg lesen, a hazai játékban pedig már nem volt olyan átütő erő, mint korábban. Aztán egyórányi játék után mintaszerű zalai akció futott a pályán, melynek végén Lőrincz remek gólt fejelt. Már épp megnyugodhattak volna a hazaiak, amikor a 16-oson belül Varga kezére pattant a labda, a megítélt büntetőből pedig a tolnaiak ismét nyíltá tették a meccset. A hátra lévő időben a küzdő jelleg dominált.

Gombos Zsolt: „A Paks talán a legjobb tartalékcsapat az NB III-ban, ennek megfelelően nehéz meccset vívtunk vele. Kicsit enerváltak voltunk, a játék lehetett volna jobb, de a fiúk küzdöttek, tették a dolgukat és nagyon fontos három pontot gyűjtöttek be.”

Északnyugati csoport:

Balatonfüredi FC–ZTE FC II. 1-2 (1-1)

Balatonfüred, 200 néző. Jv.: dr. Dédesi.

ZTE II.: Senkó – Dóczi, Boros (Zsiga, 32.), Bodrogi, Kozári, Mulasics (Baloteli, 71.), Lengyel, Balabás (Kapus, 83.), Molnár (Dobos, 83.), Kámi, Wolf. Edző: Koller Zoltán.

G.: Pécseli (17.), ill. Balabás (28.), Bodrogi (93.).

Izgalmas és jó iramú mérkőzést vívott a két csapat, s az első gólt a hazaiak szerezték. A ZTE fiataljai azonban nem ijedtek meg, a saját játékukra koncentráltak és még fél óra sem telt el a meccsből, amikor egyenlítettek. Fordulás után mindkét csapat ment a győzelemért, számos kecsegtető helyzet alakult ki mindkét oldalon, ám ezek sorra kimaradtak. A ZTE a végén egy kontrából szerezte a győztes gólt.

Koller Zoltán: „A tavaszi szezonban most játszottunk a legjobban, rengeteg hatalmas helyzetet dolgoztunk ki és boldog vagyok, hogy a hosszabbításban meg tudtuk szerezni a győzelmet jelentő gólt”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában