A Zalaszám ZAC eredményei

2024.06.29. 08:30

Egerszegi éremesélyek a felnőtt ob-n

A budapesti Lantos Mihály Sportközpontban hétvégén sorra kerülő országos bajnokság kínálja az utolsó esélyt a magyar atlétáknak az olimpiai szint teljesítésére vagy a ranglistás kvalifikáció elérésére. A Zalaszám ZAC versenyzői is készülnek az idei ob-ra és éremesélyesekként.

Kerkai Attila

Muszil Ágnes jó eséllyel pályázik újra a dobogóra

Fotó: ZH

A 129.  felnőtt atlétikai országos bajnokság következik, a magyarázat pedig, hogy miért már június végén,  természetesen a nyári, párizsi olimpia miatt. Ezen a hét végén van még lehetőségük olimpiai szint elérésére az atlétáknak, így a magyar szövetség is erre a hét végére  tette az ob időpontját. A Zalaszám ZAC versenyzői közül jelenleg nincs senki, akinek lenne esélye szintet teljesíteni, viszont éremesélyeseik vannak. 

Mindjárt a középtávfutó Muszil Ágnes, aki 1500 méteren és 800 méteren indul.  Góczán István edző tanítványa az év során szépen fejlődött, fedettpályán 1500 méteren bajnok lett, és most is  joggal reménykedhet a dobogós helyezésben. Ugyancsak bízhat a jó helyezésben a női 4x100 méteres ZAC-váltó.  

A 65. Nemzetközi Balaton-bajnokságon is ott voltak a Zalaszám ZAC  atlétái, akik közül többen is  egyéni csúcsot értek el versenyszámaikban. A veszprémi viadal  nagy hagyományokkal bír, amit jelez, hogy az idén már a 65. alkalommal rendezték meg. A Dunántúl  klubjainak egyik kedvelt versenyén a Zalaszám ZAC  sportolói is ott voltak, és számukra is jó alkalom volt ez a viadal arra, hogy  ellenőrizzék formájukat, illetve,  hogy az előttük álló feladatok előtt lendületet vegyenek.  Az egerszegiek  jó eredményekkel tértek haza, volt, aki egyéni csúcsának is örülhetett. 

A Zalaszám ZAC fiataljainak eredményei. Férfiak.  100 m:  2. Stanka Olivér 11,46.  Súlylökés (U16):  1. Nagy Roland 16,41. Nők. 100 m:  6. Kovács Anna Mária 12,94. Távolugrás:  1. Bali Krisztina 481. Távolugrás (U16):  8. Gerencsér Vivien 501,  10. Kámán Boglárka Kata 457. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában