A kanizsai kajakos első felnőtt érmét szerezte világversenyen

2024.06.14. 17:12

Meglepetés Szegeden: Kurucz Levente és Opavszky Márk bronzérmes az Eb-n!

A Szegeden zajló kajak-kenu Európa-bajnokság péntek délutáni kajak kettes 200 méter fináléjában Kurucz Levente, a Plastex Kanizsa Kajak-kenu Klub 21 éves versenyzője Opavszky Márkkal bronzérmet szerzett.

Kerkai Attila

Kurucz Levente (jobbról) és Opavszky Márk mindenkit meglepett remek versenyzésével

Forrás: ZH

Mint beszámoltunk róla, Kurucz Levente a péntek délelőtti középdöntőkben egyesben és párosban is bejutott a 200 méteres szám döntőjébe. A kettes fináléját már pénteken délután megrendezték, és Kuruczék nívós mezőnyben várhatták a rajtot. A fiatal kettős az idén főleg az 500 méteres távra koncentrált és a válogatókon kiválóan szerepelt, és Szegeden az Eb-n is, hiszen bejutott a döntőbe.

A 200 méteres távon sok taktikázásra nincs idő, Kuruczék a nyolcas pályát kapták, nem volt rossz a rajtjuk, rendkívül szoros volt a verseny, végül először a hatodik helyre írták be a magyar párost, de nyilvánvaló volt, hogy a célfotó dönt és nem akárhogy! Kurucz Levente és Opavszky Márk harmadikként haladt át a célvonalon, így bronzérmet szerzett a fiatal magyar páros, ami nem kis meglepetés, de megérdemelt! Győzött a portugál Iago Bebiano, Kevin Santos kettős, második lett a lengyel Jakub Stepun, Przemyslaw Korsak duó.

K-2 200 méter: Iago Bebiano, Kevin Santos portugál) 31,580, 2. Jakub Stepun, Przemyslaw Korsak (lengyel) 31.897, 3. Kurucz Levente, Opavszky Márk 32.013. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában