Értékelnek az I. osztály edzői

2024.06.25. 19:30

Mérlegen a Zala vármegyei labdarúgó-bajnokság szezonja (2. rész)

A Zala megyei labdarúgó-bajnokság I. osztályában szereplő edzőket a szezon zárultával ismét arra kértük, hogy értékeljék csapataik teljesítményét. Ezúttal a 8-14. helyezett együttesek szakvezetői értékelnek.

Zaol.hu

Az „alsóházban” a Tarr Andráshida végzett az élen, vagyis a 8. helyen, képünkön sárga kék-mezben játékosai

Fotó: Szekeres Péter

8. Tarr Andráshida SC

László Dávid játékos-edző: –  Úgy gondolom, hogy az elvárásaink és a helyezésünk nagyjából találkoztak egymással. A vezetőséggel közösen meghatároztunk egy irányvonalat, ami mentén a szezon elején elindultunk. Kimondott helyezésbeli célunk nem volt, szerettünk volna sok fiatal játékosnak lehetőséget adni és egy őszinte, nézhető focit játszani. Talán kijelenthetem, hogy az első dolog maximálisan teljesült, hiszen a keretünkben pár ember kivételével mindenki a 2000-es években született, és ha az úgymond „alapcsapatot” nézem, az átlagéletkor rendkívül alacsony volt. Véleményem szerint a második célkitűzés is megvalósult az esetek döntő többségében. Amatőr szintről beszélünk, ezáltal az edzésszám is sokkal kevesebb, emiatt több ideig tarthat a játékosok és a csapat építése. Ennek ellenére nekem nagyon pozitív, hogy a szezon második felében már a mérkőzéseink nagy részén tudtunk bátor, kezdeményező játékot produkálni. Amiatt van egy kis hiányérzetem, hogy több alkalommal a mezőnyben jó játékot mutattunk, de ez eredményességben nem mindig mutatkozott meg. Több összetevős dolog, hogy miért alakult így, de sok esetben ez a rutintalanságunknak tudható be. Kimondottan örülök annak, hogy jó pár fiatal játékosunk meghálálta a bizalmat és rengeteget fejlődött egy év alatt. Céljaink a következő szezonban is hasonlóak. Szeretnénk tovább fejlődni és a tabellán 1-2 helyet előrébb lépni.

Bontó Marcell (jobbról), a Hévíz játékosa  lett a szezon gólkirálya 33 találattal
Fotó: Szekeres Péter

9. Zalakomár ESE-Zalakaros

Mutter Attila: – Ez a tavaszi idény, úgy gondolom, az eredmények tekintetében részünkről ki lett maxolva. A felkészülés szinte értékelhetetlen volt, az edzéseken történő részvétel hagyott kívánnivalót maga után, a játékoskeret is szűkösen alakult. Sok problémával küzdöttünk amúgy az elmúlt szezonban. A jövőt illetően annyit mondhatok, remélhetőleg sikerül feltölteni a keretünket meghatározó játékosokkal, valamint a hozzáállás is változni fog a játékosok részéről. Ezáltal egy szebb jövő reményében július elején elkezdjük a felkészülést a következő szezonra.

10. Magnetic Andráshida TE

 Szabó II Zsolt: –  A tavaly nyári átigazolási szezonban sok játékosunk távozott, és kérdőjeles volt, hogy egyáltalán el tudunk-e indulni a bajnokságban. Sok fiatalt hoztunk fel az U19-ből, és sikerült egy-két felnőtt játékost is igazolnunk. A tavaly nyári felkészülésre összesen három hetünk volt, ahol edzőmeccset sem tudtunk játszani, és azt gondolom, hogy ez az őszi szereplésünkön is meglátszott. Kilenc pontunk volt ősszel, amit a bajnokság utolsó harmadában tudtunk megszerezni, mikor már nagyjából összeállt az együttes. Télen viszont ennek éppen az ellenkezője következett. Egy jól sikerült felkészülés, benne nyolc edzőmérkőzéssel. Ez a tavaszi eredményeinken is megmutatkozott, sikerült bravúros győzelmet is aratnunk, és a vereségek sem voltak már olyan nagyarányúak, mint ősszel. Kétszer annyi pontot tudtunk szerezni a szezon második felében, így ha mondhatom, egy markáns csapatot sikerült összehoznunk. Terveink szerint marad ugyanez a csapatunk, és bízunk benne, hogy az idén már bele tudunk szólni a bajnokság alakulásába.

11. Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák

Rácz Szabolcs: –  Megfiatalított kerettel vágtunk neki az idénynek, melyre több 17-18 éves játékos érkezett, s nekik felnőtt szinten nem volt még szinte semmilyen rutinjuk. Ez meg is látszódott a szezonunkon, főleg az őszi idényben. Már ősszel is voltak olyan mérkőzéseink, amiket a rutintalanságból adódóan nem tudtunk megnyerni, vagy döntetlenre hozni. A téli felkészülésünk azonban viszonylag jól sikerült, utána ellenben standard, edzéseken mindig résztvevő játékosokat veszítettünk el hosszabb időre sérülések miatt. Ez már az edzéslátogatottság rovására is ment sajnos a tavaszi szezonban. Ezáltal nem tudtunk optimális létszámmal edzeni, ami esetenként bizony a teljesítményünkön is meglátszott. A tavaszi szezon jobban sikerült, mint az őszi, több pontot szereztünk, viszont volt benne két súlyos vereség is, melyet szerettünk volna elkerülni. Összességében nagyjából a 11. hely reálisnak mondható, bár én úgy gondolom, hat pont azért benne maradt a csapatban. Ez a végső helyezésünkben két hely előrelépést jelentett volna. A jövőben is szeretnénk fiatal játékosokat beépítve, a meglévő rutinosabbakkal vegyítve folytatni az elkezdett munkát, melyhez néhány új igazolásra is feltétlenül szükség lesz. Természetesen a bajnokcsapatnak gratulálunk, illetve a nyári pihenő időszakra pedig a teljes vármegyei mezőnynek remek kikapcsolódást és erőgyűjtést a következő szezonra.

12. Kinizsi Gyenesdiás

Kocsis Norbert: –  A tavaly megszerzett hatodik helyünk jobb szereplést ígért. Ősszel jól kezdtünk, sajnos az utolsó három mérkőzés elvesztése visszavetett minket. A téli felkészülés még így is jól sikerült, majd elért minket egy sérüléshullám. Négy játékosomat nélkülözni kellett. A mérkőzések utolsó harmadában már nem tudtam úgy belenyúlni a csapat szerkezetébe, mint szerettem volna. A balszerencsés vereségek helyenként túlzó eredményt szültek. Játékosaim mindent megtettek, ám mégis ellenünk fordult ebben a szezonban minden.

13. Lenti TE

Szabó István: – Pontosan egy évvel ezelőtt a Lenti TE-nek nem volt felnőtt labdarúgócsapata... Akkor úgy döntöttünk, hogy a helyi fiatalok segítségével elindulunk a megyei első osztályban. Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz ez az év, ami beigazolódott. Pontos célokat sem tudtunk megfogalmazni, hiszen nagy volt a bizonytalanság. Meggyengült az ifjúsági csapatunk, a felnőtt szintet viszont még nem értük el velük, néhány felnőtt játékost tudtunk igazolni alacsonyabb osztályból, így összeállt a csapatunk. Az őszi Lenti TE-hez képest tavaszra sokkal stabilabbak, kiegyensúlyozottabbak lettünk, de az eredmények elmaradtak, mert nem volt góllövőnk és mindig becsúszott egy-két óriási egyéni hiba. Ha az egész évet tekintjük, a fejlődés látszott, de minden csapatba kellenek olyan meghatározó focisták, akik el tudják dönteni a meccset. Nálunk ilyen nem volt. Remélem, a nyári átigazolási időszakban csatlakoznak hozzánk olyan labdarúgók, akik ennek a kitételnek megfelelnek. Sokat tanultunk ebből a szezonból, megmutatkozott, kire lehet számítani. Sajnos az a helyzet, hogy a jelenlegi tabella nem tükrözi hűen, hogy mennyi a befektetett munka, de reméljük, ennek az évnek is beérik majd a gyümölcse, mert nem itt a helyünk. Ez a tanulás éve volt, célunk egyértelműen az, hogy újból rang legyen Lentiben focizni. Megköszönöm a vezetésnek a kitartó bizalmat, a szurkolóknak a biztatást.

14. Deák-Gizmó Murakeresztúr

Visnovics László: –  Összességében klubszinten szerintem nem bántuk meg, hogy elvállatuk az indulást a megyei első osztályban, hiszen rengeteg tapasztalattal gazdagodtunk. Azt ugyanakkor be kell látnunk, hogy játékosok terén nem voltunk az osztály szintjén. Nem lehettem elégedett a játékunk minőségével, mely az első osztálynak egyszerűen több alkalommal nem volt megfelelő. Ugyanakkor az eredmények terén úgy vélem, számos esetben egyáltalán nem vallottunk szégyent. Tapasztalat, hit, erő, kitartás, melyekből ehhez a szinthez több kell, s akárhogyan is alakul a folytatás, ezt mindig szem előtt kell tartanunk. Természetesen gratulálok a bajnok Csesztreg együttesének, nálunk pedig köszönet szurkolóinknak, a település vezetésének, szponzorainknak azért, hogy végig kitartottak mellettünk.

A góllövőlista végeredménye

1. Bontó Marcell (Hévíz SK) 33 gól
2. Kovács György (Semjénháza) 21
3. Ferenczi Dávid (Zalaszentgróti VFC), Nagy Tamás (Szepetnek) 20-20  gól
5. Doszpoth Sándor (Zalaszentgróti VFC), Kiss Bálint (Csesztregi KSE) 17-17 gól
7. Horváth János (Zalakomár ESE-Zalakaros), Petánovics  Milán (Kiskanizsai Sáskák) 16-16 gól
9. Filó Benedek (Hévíz SK) 15 gól
10. Gájer Péter (Technoroll Teskánd), Sárkány Bence (Lenti TE) 14-14 gól.

Tabella

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában