Komolynak tűnő igazolást jelentettek be

2024.07.30. 17:58

A francia élvonalból érkezik a Zalakerámia-ZTE KK új játékosa

Újabb játékos leigazolását jelentette be a Zalakerámia ZTE KK NB I. A-csoportos férfi kosárlabdacsapata. Ezzel már három külföldi játékossal erősítette meg keretét a nyáron, még egy légiós érkezhet Egerszegre.

Kerkai Attila
Tevin Brown, itt még egy korábbi csapata, a St. Murray mezében
Forrás: Instagram

A mostani új szerzemény a klub honlapján megjelentek alapján az amerikai Tevin Brown. A 26 esztendős kosaras ráadásul remek ajánlólevéllel érkezik, hiszen az elmúlt szezont a francia élvonalbeli Boulogne-Levallois együttesében töltötte, melyben 32 mérkőzésen játszott, átlagban 23 percet töltött a pályán és 9,2 pont volt az átlaga. Érdekesség, hogy a szezon végeztével sem pihent, hiszen a kanadai nyári ligába igazolt, az Ottawa Blackjacks csapatába és hét mérkőzést játszott. Az utolsót nem egészen egy hete, amikor 35 percet töltött a pályás és 15 pontot szerzett.

A 195 centiméter magas kosaras pontdobó hátvéd, aki minden bizonnyal irányítani is fog Matthias Zollner együttesében. Az egyetemi bajnokságban a St,. Murray csapatában kosarazott, egy időre Új-Zélandra is ellátogatott, de a legutóbbi szezon egészét a francia élvonalban töltötte.

A Zalakerámia ZTE KK a nyár folyamán eddig Isaiah Bigelow, Billy Garrett Jr. után Tevin Brown személyében a harmadik külföldi kosarasát jelentette be. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában