Vannak még hiányposztok

2024.07.16. 08:30

A héten már kezdik a frissítést is a ZTE FC-nél

Mozgalmas volt a ZTE FC számára az elmúlt időszak, hiszen a csapat egy hét alatt négy edzőmérkőzést játszott, miközben edzőtáborozáson vett részt. Ezen a héten már a frissítést is elkezdhetik a kék-fehérek, de persze leginkább a keretbe érkező friss erők bejelentését várják a klub szimpatizánsai is.

Kerkai Attila

Balról Csonka András, aki nyáron érkezett és csap össze lendvai ellenfelével

Fotó: Szekeres Péter

Akik követték beszámolóinkat, értesülhettek a ZTE FC felkészülésének alakulásáról az elmúlt tíz napban. Kezdve azzal, hogy játszott a csapat a horvát élvonalbeli NK Varazdinnal egy edzőmeccset, majd két napra rá Lendván verte fel főhadiszállását, ahol az elmúlt egy hetet töltötte. Hogy miért éppen itt? Erre rendkívül praktikus magyarázat van: egyrészt közel van Egerszeghez, másrészt Lendván megépült az ottani akadémia edzőközpontja, ami jó lehetőséget és körülményeket teremt a felkészüléshez.

Lenne még más ok is, hiszen a környéken ebben az időszakban rengeteg csapat edzőtáborozik. Nem kell sokat utazni ahhoz, hogy megfelelő ellenfelet találjanak a csapatnak, vagy éppen az edzőpartner utazzon hozzájuk. Nos, a ZTE FC játszott a Varazdinnal, majd a szlovén NK Bistricával Lendván, a múlt szerdai nap úgy alakult, hogy a keret egy része délelőtt játszott, a másik fele este Maribor mellett a Lokomotiva Zagrebbel mérkőzött meg, szombaton pedig Lendván a helyi NK Nafta csapata következett. Az az együttes, amely testvércsapatnak számít, és Bozsik József együttese a szombati, 3-3-as végeredményt hozó ZTE elleni találkozóján tulajdonképpen a bajnoki főpróbáját tartotta. Szombaton ugyanis az örök rivális NK Mura otthonában kezdik az új szezont a szlovén első ligában. A ZTE FC csapatából Senkó Zsombor, Szalay Szabolcs és Klausz Milán is kölcsönbe érkezett a lendvaiakhoz, amúgy pedig teljesen kicserélődött a kerete a nyáron.

– A télen még egy nyolcast kaptunk a Zetétől, most három-három lett az eredmény, de ott tartunk, ahol szeretnénk tartani most –  jegyezte meg kérdésünkre Bozsik József. –  Nem volt rossz játék, a meccs egyes szakaszaiban dominálni tudott a ZTE, de volt, hogy mi tettük ezt. Három-négy játékost még várunk, és várjuk a nyitányt is, ami derbi lesz a Mura ellen. Mindenki izgatott, de jó is így kezdeni, hogy 12 év után játszunk egy ilyen meccset kezdésként.

Márton Gábor, a ZTE FC vezetőedzője igyekezett reálisan értékelni az egy hetet, amit kint töltöttek, s persze egy kicsit előre is tekintett.

–  A legutóbbi öt meccsünkön szerintem hármon rendben volt a játék, de amíg elöl nem lőjük be a helyzeteket, addig nem vagyunk eredményesek –  mondta a ZTE szakvezetője. –  Kemény három hét áll a hátunk mögött, még nem éles a csapat, de sokaknak változtatnia kell, mert ez így nem jó. A héten már frissítünk, hiszen két hét múlva bajnoki nyitány lesz.

Sőt, már nincs is két hét, hiszen jövő pénteken az MTK lesz a vendég az új szezon első találkozóján. Addig is, szombaton Zete Fieszta következik a ZTE Arénában, a horvát élvonalba most feljutott Sibenik ellen.

Visszatérve a ZTE FC játékára. Elölről valóban hiányzik egy (vagy több) vérbeli támadó. Nyilvánvaló, hogy az olyan „gyilkos ösztönnel” megáldott csatárt, mint a távozott Antonio Mance, nem lehet minden évben kifogni, éppen ezért nehéz lesz pótolni őt. A múlt heti edzőmeccseken Németh Dániel kétszer talált be, Josip Spoljaric és Mim Gergely egy-egy találatot jegyzett. Sajbán Máté ebben az összetételben a szélről indulva futballozott, vagy egy kissé visszavonva. Nyilván a múlt héten látott csapatösszeállítások még nem tükrözik teljesen azt, milyen is lesz a ZTE „alapcsapata”. Biztosan lesznek még érkezők, de a kérdés az, hogy mikor? Továbbra is akadnak hiányposztok, ezt megmutatták ezek a találkozók is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában