Takács Nóra és Mátéffy Gábor helyezetlenül zárt

2024.07.03. 12:00

Az európai porondon szerepeltek a ZJSE judósai

Két versenyzővel is képviseltette magát az európai színtéren a Zalaegerszegi Judo SE. Takács Nóra az ifjúság Európa-bajnokságon volt a magyar csapat tagja, Mátéffy Gábor pedig a junior Európa-kupán szerepelt.

Kerkai Attila

Mátéffy Gábor (jobbról) és edzője, ifj. Nagysolymosi Sándor a junior Ek helyszínén

Fotó: ZJSE

Szófiában 44 ország 512 versenyzője lépett  szőnyegre az ifjúsági Európa-bajnokságon, Takács Nóra pedig a válogatókon vívta ki az indulás jogát. Az egerszegi judós  az első mérkőzésén leszorítással kikapott a későbbi bronzérmes olasz Aurora Ferrótól, az olasz lány a következő fordulóban vereséget szenvedett a későbbi  győztestől, a spanyol Aiora Martin Carriches-től. Az olasz lány a vigaszágon folytathatta, Takács Nóra viszont nem került  vigaszágra és helyezetlenül zárt, de ennél nehezebb sorsolást nem is kaphatott volna.

Takács Nóra nem kapott jó sorsolást az Eb-n... 
Fotó: ZJSE

Mátéffy Gábor, a ZJSE  felnőtt bajnoki bronzérmes versenyzője pedig junior Európa-kupán szerepelt Slovenj Gradec-ben.  A szlovéniai városban  34 ország 321 versenyzője lépett tatamira, Mátéffy Gábor, a Zalaegerszegi Judo SE junior válogatott versenyzője a 73 kg-os súlycsoportban az első fordulóban ippon győzelemmel kezdett az osztrák Matthias Unterrainer-Rautter ellen. A 16 közé jutásért az izraeli Tom Bulocinic ellen egy wazari értékű akciót indított, de szerencsétlenül esett, ápolni kellett, végül a verseny orvosa egészségügyi okokból nem engedélyezte a mérkőzés folytatását, azonban a későbbi küzdelmektől nem tiltotta el. Az izraeli fiú viszont a negyeddöntőben vereséget szenvedett a későbbi győztes moldávtól, így a zalaegerszegi versenyző nem jutott a vigaszágra, ő pedig végül a 3. helyen végzett. A ZJSE versenyzője legközelebb július közepén Pakson léphet szőnyegre a soron következő junior Európa-kupán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában