Norvégiáig ment az aranyéremért

2024.07.19. 18:00

Danicser Anita már súlyemelésben is masters Európa-bajnok

Jól sikerült Danicser Anitának a súlyemelő masters Európa-bajnokság, hiszen kategóriájában győztesként hirdették ki, így az erőemelésben szerzett címei mellé ebben a sportágban is szerzett egyet.

Kerkai Attila

Danicser Anita, mögötte a további kategóriák győztesei Fotó: ZH

Az idei masters súlyemelő Európa-bajnokságot Norvégiában, Haugesund városában rendezték meg, ahol nyilvánvalóan nem fogadta a magyar küldöttséget sem a hazaihoz hasonló meleg, de nem is lehetett  ezen filozofálni, hiszen a megérkezés  másnapján már  Danicser Anitát is dobogóra szólították. A kanizsai  sportoló a W45 (azaz 45 évesek) +87 kg-os  súlycsoportjában szerepelt, melyben 112 kg-os összetett eredménnyel (52 kg, 63 kg) megnyerte ezt a kategóriát. 

Danicser Anita eredményével kapcsolatban elmondta, hogy nagyon boldog, hiszen korábban súlyemelésben még nem nyert Európa-bajnokságot.  Félre tudta tenni a gondokat, hiszen édesapja betegsége miatt a felkészülése nem volt ideális,  de  nagyon sok tapasztalattal gazdagodott Norvégiában. Erőemelésben idén az XPC amerikai szövetségnél  is szerzett Európa-bajnoki címet, szóval úgy értékelt, hogy az év első fele egész jól sikerült számára. 

A második félévben  az erőemelés áll majd a fókuszban, a GPC világbajnokság Trnava városában, ám előtte a siófoki Scites Nutrition hagyományos viadal jön hamarosan: RAW  felhúzásban zsinórban a 9.  versenye lesz  itt...

Visszatérve a súlyemelésre, Danicser Anita azt még elmondta, a nem kis költséggel járó norvégiai Eb-re  munkahelyi főnöke is segítte neki támogatásával, amiért köszönet jár. Jövőre Albániában lesz az Eb, s oda is szeretne  eljutni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában