Két aranyérem itthon maradt

2024.07.21. 18:08

Két napon át zajlott a mountain bike magyar bajnokság az Alsóerdőn – fotógaléria

Kétféle versenyág és időjárás, két zalai bajnoki cím és további értékes érmek – röviden így foglalható össze a zalaegerszegi Alsóerdőn szombaton és vasárnap lezajlott Restart XCC és XCO mountain bike magyar bajnokság.

Varga Andor

A szurkolók is kitettek magukért: a pálya legmagasabb pontján, a Death Zone-nek keresztelt szakaszon ijesztő jelmezekbe öltözve igyekeztek plusz energiát adni a versenyzőknek.

Fotó: Szekeres Péter

A hegyikerékpárosokat szombaton nem fogadta kegyeibe az időjárás, hisz napközben, hosszabb-rövidebb időre többször is eleredt az eső. A biciklisek így némileg felázott pályán küzdöttek a rövidtávú (short race, avayg XCC) érmekért. A házigazda Green Zone-ZKSE korosztályos válogatottja, Bruchner Regina nemrég ebben a versenyágban szerzett junior Európa- bajnoki bronzérmet, ezúttal azonban nem lehetett ott a pályán, mert ezt az ob-t csak az elit, illetve az „öregfiúk” és „lányok” master kategóriáiban írták ki.

A hazai színeket férfi elitben Endrédi Máté képviselte, aki egy esés után az ötödik helyen zárt. A házigazdák számára némi vigaszt jelentett, hogy a férfi bajnok Palumby Zsombor (SVS Pro Team) és az ezüstérmes Sylvester Balázs (Cube-Csömör) egyaránt ZKSE-nevelés. A nőknél Buzsáki Virág (Brunex SFR) szerezte meg a bajnoki címet.

Aztán Palumby és Buzsáky vasárnap, már újra forró nyári körülmények közt, folytatta a sikersorozatot a férfi, illetve női elit kategóriában. Előbbi mezőnyben nagyszerű bronzérmet szerzett Endrédi Máté, míg a női junior (U19) bajnoki cím Bruchner Regináé lett. Ő amúgy a korosztály egyetlen képviselőjeként a női elit versenyzőkkel együtt rajtolt és amikor célba futott (egy körrel kevesebbet teljesített, mint a legjobbak) a felnőttek közt a harmadik helyen állt.

Bemelegítő görgőzés: az ugyancsak ZKSE-nevelés, de már pécsi színekben versenyző Kálmán Dániel, Endrédi Máté és Bruchner Regina az árnyékban
Fotó: Szekeres Péter

Kiemelést érdemel még a lányok U15-ös versenyében bajnoki aranyérmet szerzett Babics Zita, aki a Kanizsa14 KE színeiben indult, míg a ZKSE-nek az U17-es Forgács Patrik és Ádám Gabriella Sarolta is szállított egy-egy bronzérmet. De a Master2-ben (40 év felett) az első két helyet megszerző ZKSE-s Czenki Tamás és Dervalics Gábor is erős hétvégét zárt.

Délelőtt a pálya egyes árnyékos helyeken még sáros voltak, egy ilyen ponton ketten is elestek, s egyiküket a mentők kórházba szállították.

XCO magyar bajnokság

Győztesek és további zalai helyezések

U9, fiúk: Várhidi Vince (Superior Racing Team), 5. Káldi Zalán, 6. Filó Dénes (mindketten ZKSE). Lányok: 1. Nagy Míra (Superior), 4. Kanta-Csejtei Lili (ZKSE). U11, fiúk: Mády Áron (DVTK), 9. Kovács Máté György, 14. Pete Nimród (mind ZKSE). Lányok: 1. Hegedűs Helga (Cube-Csömör). U13, fiúk: 1. András Péter (Superior), 6. Kanta-Csejtei Bence, 11. Békefi Ábel (mind ZKSE), 12. Szentes Gábor (Kanizsa14 Kerékpáros Egyesület), 14. Nagy Balázs (ZKSE). Lányok: 1. Babics Zita (Kanizsa14). U15, fiúk: 1. Lónyai Balázs (Kis-Galya KSE), 5. Bruchner Máté (ZKSE), 8. Bokán Simon, 21. Bokán Samu, 24. Nyiri Bence, 25. Kolonics Gyula (mind Kanizsa14). Lányok: 1. Hegedűs Heléna (Csömör). U17, fiúk: 1. Berencsi Benedek (Superior), 3. Forgács Patrik, 16. Papp Dávid (mind ZKSE). Lányok: 1. Kiss Nikoletta (Bike Zona-Gödöllő). 3. Ádám Gabriella Sarolta (ZKSE). U19, férfi: 1. Takács Zsombor (MBH Bank Racing Team). Nők: 1. Bruchner Regina (ZKSE). Elit, férfi: 1. Palumby Zsombor (SVS Pro Team), 3. Endrédi Máté (ZKSE). Nők: 1. Buzsáky Virág (Brunex SFR). Férfiak, Master1: 1. Süle Róbert (SMAFC), 6. Rugyai Csaba, Varga Sándor (mind ZKSE). Master2: 1. Czenki Tamás, 2. Dervalics Gábor, 5. Horváth Szabolcs, 6. Gubancsik Péter (mind ZKSE). Master3: 1. Kovács András (Merida Team).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában