Zalai atléták címeres mezben

2024.07.17. 15:34

Két zalai fiatal az U18-as atlétikai Európa-bajnokságon

Két zalai atléta is tagja a magyar U198-as válogatottnak, amely csütörtökön kezdi meg szereplését a Besztercebányán sorra kerülő korosztályos Európa-bajnokságon.

Kerkai Attila

Balról Muszil Ágnes, Csahóczi Kamilla és Kovács Lőrinc, akik címeres mezt húznak a válogatottak csapataiban

Fotó: ZH

Az U18-as atléták számára csütörtöktől kezdve négy napon át Besztercebánya ad otthont az Európa-bajnokságnak. A megméretésen 48 ország 1133 fiatal sportolója igyekszik kihozni magából a legtöbbet, Magyarország 45 atlétával képviselteti magát. 

A magyar válogatottban két zalai atléta kapott helyet. A lányoknál Csahóczi Kamilla,  a Keszthely VDSE atlétája  vívta ki a jogot a címeres mezben való indulásra. Csikós József tanítványa a 200 méteres síkfutásban és a leány svédváltóban  versenyez. A Zalaszám ZAC kiválósága, Kovács Lőrinc egész évben remekül teljesített, nem lehetett kétséges a diszkoszvetésben ő kapja meg a lehetőséget az Eb-n való indulásra Bognár Szabolcs tanítványa egyéni csúcs közelében, vagy azt túlszárnyalva  érhet el jó helyezést. 

A héten lesz még egy válogatott viadal is, hiszen szombaton Krakkóban rendezik meg az U23-as lengyel-ukrán-cseh-magyar  négyes viadalt. A magyar csapatban ott lesz Muszil Ágnes, a Zalaszám ZAC középtávfutója is,  aki idei  remek eredményeivel vívta ki a válogatottban való szereplést. Edzője: Góczán István.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában