A Zalaszám ZAC diszkoszvetője második lett

2024.07.08. 18:23

Kovács Lőrinc ott lesz az U18-as Eb-n is!

Az előző héten rendezett felnőtt országos bajnoksággal természetesen nem ért véget az atlétikai szezon, hiszen a válogatott viadalokat is rendeznek, és még bőven vannak események a szabadtéri szezon második felében is.

Kerkai Attila

Kovács Lőrinc a hármasviadalon, nyakában az ezüstéremmel. Ott lesz az Eb-n is, amit szintén Szlovákiában rendeznek meg Fotó: ZH

Főszerepben a fiatalok, akár ez is lehetne innentől a szezon mottója már, hiszen az utánpótlás bajnokságok  közül is hátra van még  jó néhány, meg persze válogatott viadalokat is rendeznek. Így történt ez Pöstyénben, Szlovákiában is, ahol az U18-as korosztály képviselői találkoztak a Csehország-Magyarország-Szlovákia  hármasviadalon.  A magyar együttesben  helyet kapott Kovács Lőrinc, a Zalaszám-ZAC kiváló, ifjúsági bajnok  diszkoszvetője is. Bognár Szabolcs edző tanítványa  a szlovákiai viadalon is megmutatta tehetségét, hiszen 49,19 méteres  dobásával a második helyen végzett. 

A  magyar U 18-as atlétacsapat   a csehek mögött a második helyen végzett (harmadik  lett Szlovákia) és a fiúk, valamint a leányok összevetésében is ugyanez a sorrend alakult ki.  

S ha már Szlovákia, az is eldőlt, hogy a Zalaszám-ZAC diszkoszvetője,  Kovács Lőrinc is  meghívást kapott a jövő heti,  U18-s  Európa-bajnokságra a magyar válogatottba.  Az Eb-t Szlovákiában,  Besztercebányán  rendezik meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában