Pénteken ZTE FC - MTK meccs az NB I. nyitányán

2024.07.25. 19:45

Márton Gábor szerint mindenkinek fontos a jó rajt

Pénteken a ZTE FC - MTK Budapest mérkőzéssel megkezdődik a labdarúgó NB I. 2024-2025. évi sorozata. Márton Gábor, a ZTE FC vezetőedzője szerint fontos lenne a jó kezdés, főleg hazai pályán és abban bízik, hogy mindez sikerül majd együttesének.

Kerkai Attila

Márton Gábor is kíváncsian várja a rajtot és bízik csapata sikerében, hiszen egy hazai, sikeres nyitány minden csapat számára lökést adhat a folytatásra

Fotó: Szekeres Péter

Öthetes felkészülés után érkezett el az idő a ZTE FC csapata számára is, hogy megkezdje új idényét a hazai labdarúgás élvonalában. Az egerszegi együttes hazai pályán kezdi meg a 33 fordulóból álló sorozatát, pénteken 18 órakor a ZTE Arénában az MTK Budapest lesz  az ellenfél. A nyitány előtt Márton Gáborral, ZTE FC vezetőedzőjével ültünk le beszélgetni és sorra venni, mi történt a felkészülés alatt, mi az, amit szerinte sikerült elvégezni a nyári felkészülés alatt és persze arról is szó esett, mi az, amivel elégedett lenne a nyitányon a szakvezető. 

Elsőként arra kértük ZTE szakvezetőjét, hogy röviden értékelje a felkészülést. 

- Azt a munkát, amit elterveztünk, nagyjából sikerült elvégezni - kezdte evvel Márton Gábor. - Az első időszakban  a fizikális felkészítésen volt a hangsúly, az újonnan érkezett játékosok felmérése is megtörtént, hogy hol tartanak. Az edzőmérkőzéseken  nem sok sikerélményben volt részünk, noha  a mutatott játékkal elégedettek lehettünk, de nem ment a gólszerzés. Sok helyzetet alakítottunk ki, de a befejezések nem sikerültek. Az én filozófiám, hogy minden  támadó lőjön gólokat, vagy az előkészítésben  vegyen részt. Az előkészítés,  azt gondolom,  rendben volt, hiszen az edzőmérkőzéseken sok helyzetünk volt, de a befejezésekben volt a hiba. 

Márton Gábort kérdezve elmondta, az új játékosoknak volt lemaradása azokhoz képest, akik már korábban is a csapat tagjai voltak, de ez nem volt meglepetés. A beépítésük volt, akinél könnyebben ment, volt, akinél nehezebben, de ez is mindig változó, ebben sincs meglepő. Visszatérve az edzőmérkőzésekre. A  szakvezető kiemelte, a Varazdin, a Lokomotiva Zagreb és a Sibenik elleni találkozóik azok, melyek mérvadók, és el is mondta, miért. A többin vegyes csapat szerepelt, vagy éppen gyengébb volt az ellenfél. A három említett találkozón az ellenfelek  nem nagyon tudtak helyzeteket kialakítani, de találtak gólokat, míg a ZTE FC-nél ezeken sem ment a gólszerzés, noha a helyzetek megvoltak. 

Következik a nyitány, a pénteki, MTK elleni találkozó, ami már élesben megy, vagyis a bajnoki pontokért. A ZTE FC szeretné jól indítani a szezont, de nem lesz könnyű. 

- Minden mérkőzés más, az MTK-nál volt egy-két változás a keretben, nagyjából tudjuk, mit várhatunk - mondta a ZTE FC szakvezetője. - Az első találkozó következik, számunkra hazai pályán. Közhelyes, de nehéz mérkőzés  vár ránk, ugyanis én még senkitől sem hallottam ilyenkor, hogy könnyű találkozóra számítana... Nyilván, az ellenfélnek is vannak céljai, nem gondolom, hogy  a fővárosiak ne bíznának egy jó kezdésben. Fizikális oldalról nincs gond. Elvégeztük a munkát, a héten már bajnoki ritmusban készültünk, hogy elérjük célunkat a nyitányon, hiszen  ez nem lehet más, mint győzelemmel nyitni, főleg idehaza. 

Természetesen a klubnál továbbra is azon dolgoznak, hogy erősödjék még a keret, ezen dolgoznak, hogy sikerüljön megerősíteni a csapatrészeket, főleg a támadó szekciót. Az átigazolási időszak augusztus végéig tart.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában