Mindkét fogásnemben a KBSE tagjai voltak jobbak a barátságos találkozón

2024.07.04. 18:02

Tengerentúli vendégek a kanizsai birkózóknál

A napokban a helyi birkózó egyesület vendége volt az Amerikai Egyesült Államok Pánamerikai Bajnokságra készülő birkózó csapatának jó néhány utánpótláskorú tagja.

Varga Andor

A kanizsai házigazdák és a tengerentúli vendégek csoportképe

Fotó: KBSE

A kanizsai birkózók bázisára New York, Kalifornia, Missouri, valamint Új-Mexikó államokból érkeztek 15-17 éves sportolók. Összesen tizenöten, akik (több hazai egyesület tagjai mellett) a dél-zalai birkózókkal is összemérték erejüket. A barátságos találkozók előbb szabadfogásban, majd visszavágóként a kötöttfogás szabályrendszerében zajlottak a két csapat közt.

Az összecsapást végül a magyarok nyerték meg mindkét fogásnemben, s a nagykanizsaiak számára külön örömteli tényként szolgált, hogy a Kanizsai Birkózó SE versenyzője, Böjti Csongor mindkét mérkőzését technikai fölénnyel tudta megnyerni.

– A sport mellett jutott idő városnézésre, kirándulásra a Csónakázó-tóhoz, és természetesen a híres magyar gulyáslevest is megkóstolhatták tengerentúli vendégeink – fűzte a történtekhez Szatmári Zsolt, a KBSE vezetőedzője. – A csapattalálkozó után még látványos „amatőr” tesztmérkőzések is következtek, Wilheim Dávid, Bodogh Endre, Völgyi Botond, valamint Czuk Péter között, ők szintén minden dicséretet megérdemelnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában