A tánc tartást ad

2024.07.11. 20:00

Napközis tábort szervezett fiataloknak az Eraklin Táncklub Egyesület

Nagykanizsán az Eraklin Táncklub Egyesület Ady utcai termében nyári napközis tábort szerveztek zömmel olyan fiatalok részvételével, akik szeretnének elmélyülni a társastánc rejtelmeiben.

Benedek Bálint

Lekszikov Dóra és Lekszikov Csaba bemutatta a gyerekeknek a megfelelő mozdulatokat

Fotó: Szakony Attila

A napközis táborban a foglalkozásokat az egyesület táncoktatója és elnöke, Lekszikov Csaba és másik oktatója, Lekszikov Dóra tartották az általános iskolás korosztálynak.

napközis tábor
Vidáman telnek a napok a napközis táborban
Fotó: Szakony Attila

A napközis táborban minden a tánc körül forog

– Korábban már két turnus lezajlott, ami ténylegesen a klubtagjainknak szólt – mondta Lekszikov Csaba. – Most olyan gyerekekkel ismertetjük meg a társas- és versenytáncot, akiket érdekel. Minden a tánc körül forog, hiszen a játékokba is belecsempészünk különféle mozgásformákat, így vidáman telnek a napok. A fiatalok élvezik a bemelegítést is, olykor minden izomcsoportot átmozgatunk. A táncórán az alaplépésekkel, ritmusokkal kezdünk, ezután angolkeringő, cha-cha következik, de belekóstolhattak a gyerekek a jive-ba is. Valamint a tangó is megfogta őket, s néhány könnyebb lépést megtanulhattak. Minden táncos mozgásforma hasznos, a társas- és versenytánc azért is jó, mert elsajátításához olyan törzsizmokra van szükség, melyek a későbbiekben meghatározzák a helyes és egészséges testtartást. Nagyon jó lenne, ha minél több fiatal sportolna, hiszen a mozgással egy fontos lépést teszünk az egészséges életmód felé. Persze a tánc, mint minden más, lemondással jár, de hosszú távon beérik a belefektetett munka gyümölcse.

Augusztus 8-tól négynapos táncversenyt tartanak Marcaliban

Terveznek még egy intenzív tábort kizárólag a versenyzőknek a nyár folyamán, hiszen augusztus 8-tól négy napon keresztül a somogyi Marcaliban szervezik meg Balaton Summer néven ismert táncversenyt. Ide az ország számos pontjáról érkeznek indulók, hogy különféle korosztályokban mérjék össze tudásukat latin és standard táncokban. Lekszikov Csaba szerint nagyon jó "ugródeszka", hiszen osztályokat léphetnek előre, ha jól koncentrálnak és felkészülten lépnek parkettre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában