Hat új játékos Kanizsán

2024.07.18. 09:58

NB I.-es múltú kapust igazolt az FC Nagykanizsa

Lassan az FC Nagykanizsa NB III.-as labdarúgó csapata is a felkészülése hajrájához ér, és eddig nem sok információ került nyilvánosságra a csapatról azon kívül, hogy Gombos Zsoltot Gabala Krisztián váltotta a kispadon. Most viszont már érkező és távozó játékosokat is bejelentettek.

Kerkai Attila

z eddigi érkezők, balról Török László, Verpecz István, Ekker Milán, Lánczos Attila ügyvezető, Mészáros Dávid, Vukk Zsombor, Gránicz Patrik Fotó: FC Nagykanizsa

Eddig két felkészülési mérkőzést játszott az FC Nagykanizsa, előbb Balatonfüreden nyert 2-0-ra, majd szerda este a vármegyei bajnokság ezüstérmesét, a Hévíz csapatát győzte le 5-0-ra. A találkozón már pályára léptek az új szerzemények, de előbb a távozókról. Gombos Zsolt  vezetőedző mellett a legutóbbi bajnokságban bronzérmes együttestől többen távoztak, köztük alapemberek:  Kálovits Henrik, Szilágyi Adrián, Major Ernő, Hajnal Gergely, Sági Marcell, Varga Dominik, Haála Kada, Pintér Dániel és Zsemlye Balázs is másutt folytatja pályafutását. 

Ennek megfelelően sok az érkező is, és az első helyre talán a kapus, Verpecz István kívánkozik.  A 37 esztendős hálóőr NB I-es múlttal rendelkezik, hiszen a DVTK és sok éven át  a Debrecenben védett. Onnan került Paksra, majd a Balmazújvároshoz, a legutóbbi öt szezonban pedig az NB II-es Haladás  együttesét erősítette. Verpecz a kanizsaiak tájékoztatása szerint a kapusedzői feladatokba is besegít a csapatnál. Ugyancsak a kapusposztra érkezett az Észak-Keleti csoport bajnoka, a Putnok hálóőre, Mészáros Dávid. Van egy visszatérő is a csapatba, hiszen a korábbi házi gólkirály Ekker Milán a Kaposvártól tér vissza. Török László a III. Kerülettől érkezett, a fiatal támadó  Vukk Zsombor a Bonyhád-Majostól, s ugyancsak a támadósorba érkezett Gránicz Patrik, akinek van NB I.-es tapasztalata is, de főleg NB II-es a Békéscsaba, az ETO és a Kozármisleny színeiben  lejátszott 151  mérkőzésével. legutóbb az NB III-as Tiszafüredben futballozott. 

Az FC Nagykanizsa kerete még nem végleges, s mi is beszéltünk Lánczos Attila ügyvezetővel, aki elmondta,  vannak még tárgyalásaik, néznek még próbajátékosokat is, akik például a Hévíz ellen is szerepeltek. 

A bajnoki rajt július 28., ami biztos, hogy az FC Nagykanizsa  jövő vasárnap az NB II-ből kiesett Siófok vendége lesz, de pontos menetrendet még nem közölt az MLSZ. A csoportbeosztásokat viszont elkészítette, a Délnyugati csoport tagjai a következők, azaz ők lesznek a nagykanizsai ellenfelei: Kaposvári Rákóczi,  Pécsi MFC,  Siófok,  Nagykanizsa,  PEAC,  Dunaharaszti,  Iváncsa,  Szekszárd,  Majosi SE,  Ferencváros II.,  Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő,  Főnix FC,  Bonyhád VLC,  Dunaföldvár,  Paks II.,  MTK II. 

Szombaton 17 órától az FC Nagykanizsa újabb edzőmeccset játszik, akkor a Sopron lesz az ellenfél az Olajbányász-stadionban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában