Nem csak lövészettel ismerkednek

2024.07.05. 09:17

Vannak már visszatérők is a ZTE SKK lövésztáborába

Izgalmas napok ezek mindazoknak, akik részesei a ZTE SKK nyári lövésztáborának, amin 9-14 éves diákok vesznek részt. A lövészet mellett más sportágakkal és honvédelmi ismeretekkel is gazdagodnak a gyerekek ezekben a napokban.

Kerkai Attila

A 9-14 éves gyerekek ismerkednek meg a lövészettel

Fotó: Pezzetta Umberto

Hatodik alkalommal szervezi meg a ZTE SKK nyári lövésztáborát, amely  hétfőn kezdődött.  A fókuszban természetesen a sportlövészet áll,  megismerkednek a fiatalok a  fegyverekkel  és azok helyes használatával is. Kizárólag az olimpiai eszme szem előtt tartásával, és sport célra történő  használatára. 

A sportlövészeti ismeretek mellett a  délelőtti órákban a sportlövész oktatásokra és a megfelelő lövészeti technikák elsajátításán van a hangsúly, de emellett a fiatalok  más szórakozási lehetőséget is kipróbálhatnak, mint a darts, a ping-pong vagy a csocsójáték. A délutáni időszakban viszont a közreműködő társszervek segítségével teremtenek  minél érdekesebb programokat. A  Logiscool-lal például programozási ismeretekkel gazdagodnak, a Magyar Honvédség, és a Sport és Hobby Kutya Park is kínál nekik  érdekes programot, de például a  Zalai Spartan Training Group és a Zalaegerszegi Birkózó SE révén a küzdősportokba is belekóstolhattak, illetve  a tábor zárásáig belekóstolhatnak még. 

A ZTE SKK elnöke, Somogyi Péter  pedig arról nyilatkozott  lapunknak, hogy mennyire érzik sikeresnek táborukat, de  az a tény, hogy hatodik alkalommal szervezik meg,  talán a választ  is már  előre vetíti. 

- Hatodszor rendezzük meg ezt a tábort, de  igazából az elmúlt négy év az, amikor már  egymást követő nyarakon vagyunk így együtt - említette Somogyi Péter. - Vannak olyan gyerekek is, akik  visszajáró táborozók, hiszen  sportfegyverekkel megismerkedni,  ezeket kézbe venni,  nagyon máshol nem tehetik meg. Annyiban újdonság is volt  az első, 2018-ban  megszervezett táborunk, hogy korábban  nem is nagyon volt ilyen lövésztábor. Kivéve persze a régi MHSZ-es időket, de azok már nagyon rég voltak... Viszont  mondhatom, hogy a mi  példánkon felbuzdulva ma már más lövészegyletek is tartanak az országban hasonló nyári táborokat. Ami pedig klubunkat illeti, a ZTE SKK is  profitál  ebből, hiszen mindig maradnak olyan tanítványok, akik  nem csak nyáron, hanem  később bekapcsolódnak az egyesület életébe. Hadd említsem meg Süle Nimródot, aki például itt kezdett, de itt is ragadt és ma már országos bajnokságokat nyer, az idei táborban  pedig  szinte már a helyettesem...

A ZTE SKK nyári tábora péntekig tart, a folytatás  pedig nem lehet kérdéses. Jövőre biztosan ismét megszervezik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában