A nigériai Jack Ipalibo 1+1 évre írt alá

2024.08.27. 16:05

A ZTE FC védekező középpályást igazolt

Új játékos leigazolását jelentette be a ZTE FC labdarúgócsapata. Az egerszegiek egy plusz egyéves megállapodást kötöttek a nigériai, leginkább védekező középpályás Jack Ipalibóval, aki a ZTE FC múlt pénteki, Hartberg elleni felkészülési meccsén próbajátékosként lépett pályára Márton Gábor együttesében.

Kerkai Attila

A ZTE FC legújabb igazolása, a nigériai Jack Ipalibo egyik korábbi együttese, a norvég Strömsgodset mezében

Forrás: Facebook

Szűkös a ZTE FC kerete, amit már a bajnoki rajt pillanatában is tudni lehetett, hiszen a tervezett nyári igazolások terén volt "lemaradása" a zalai klubnak. A hét végén nem lépett pályára a ZTE FC az NBI.-ben, hiszen elhalasztották az 5. fordulóból a ZTE FC-Ferencváros találkozót a fővárosiak kupakötelezettsége miatt. Pénteken Márton Gábor csapata az osztrák Hartberggel játszott edzőmeccset Szombathelyen, amit a vendégcsapat nyert meg 2-1-re. Jack Ipalibo azon a találkozó 56 percet töltött a pályán és a jelek szerint elnyerte a szakmai stáb tetszését is a játéka, hiszen hétfőn azt közölte a kék-fehérek klubja, hogy egy plusz egyéves megállapodást kötöttek a nigériai játékossal. 

A 26 esztendős, 184 cm magas Jack Ipalibo nyolc évvel ezelőtt került hazájából a spanyol Villarreal U19-es csapatához, majd a C, illetve a Villaarreal B csapatához. A Sárgáktól kölcsönbe került a norvég Strömsgodset együtteséhez, majd végleg, és a norvég bajnokságban három szezont töltött el, kilencven meccsen lépett pályára, s ezeken 8 gólt szerzett. Tavaly nyáron aztán a görög AE Kifisias csapatához igazolt, majd idén februárban az ukrán bajnokság következett számára a Csernomorec csapatával, de csak két meccsen lépett pályára. 

Az, hogy középpályást igazolt a ZTE FC, némileg meglepő, hiszen úgy tűnt, hogy leginkább a támadóposztokon hiányos a keret, ám az is igaz, hogy a sérülések miatt gyakorlatilag valamennyi csapatrészbe elkelne még erősítés. 

Jelenleg Stefanos Evangelou, Csonka András, Csóka Dániel és Yohan Croizet is sérült, az átigazolási időszak pedig szeptember 6-án jár le. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában