Három gólt lőttek Szekszárdon a zalaiak

2024.08.28. 20:07

FC Nagykanizsa: kellett egy Raul-gól is a sikerhez

Szerdán teljes fordulót rendeztek a labdarúgó NB III valamennyi csoportjában. A harmadosztályban egyedüli zalai résztvevő az FC Nagykanizsa ezen a napon Szekszárdon szerepelt és az esélyeknek megfelelően győzött, fontos három pontot szerezve.

Kerkai Attila

János Norbert (pirosban) csereként állt be és a kanizsaiak harmadik góljával végleg lezárta a találkozót és bebiztosította az FC Nagykanizsa három pontját

Fotó: Szakony Attila

Szekszárd UFC - FC Nagykanizsa 1-3 (0-0) 
Szekszárd, 70 néző. Jv.: Szalai. 
FC Nagykanizsa: Mészáros - Ekker, Kovalovszki, Szanyi, Lakatos - Csörgő (Lőrincz B., 83.), Terbe, Szökrönyös D. (Szabó B., 61.), Godzsajev (Kondor, 88.) - László D. (János N., 61.), Vukk. Vezetőedző: Gabala Krisztián. 
Gólszerzők: Paksi (93.), illetve Vukk (60.), Csörgő (82.), János N. (91.). 

A hét végi kupaforduló után ezúttal bajnoki mérkőzés várt az FC Nagykanizsára. Szekszárdon szerepeltek a dél-zalaiak és egy új játékost is azonnal a kezdőbe vezényelt Gabala Krisztián vezetőedző, méghozzá a napokban igazolt, 22 esztendős Csörgő Rault. A támadó nem volt ismeretlen a kanizsaiak előtt, hiszen attól a Szentlőrinctől érkezett, amely a legutóbbi pontvadászatban megnyerte az NB III Délnyugati-csoportjának küzdelmét és feljutott az NB II-be. Csörgő az előző szezonban tíz gólt szerzett az NB III-as bajnokcsapatban, ami azért nem rossz ajánlólevél. A szerdai találkozón a kanizsaiak igyekeztek már a kezdéstől letámadni az ellenfelet, de sok helyzet egyik oldalon sem adódott. A hőség miatt elrendelt ivószünet után élénkült meg valamelyest a játék, a gólra viszont várni kellett, bár a félidő végén Csörgő és Szökrönyös veszélyeztetett. 

A második félidő is hasonlóan folytatódott, majd a 60. percben Szökrönyös szép elfutása után a beadás Vukk Zsombor fejét találta meg, aki szépen bólintott 7 méterről a jobb felső sarokba, 0-1. Labdabiztosabb volt a kanizsai együttes és kezdeményezőbb is, de mindenképpen egy újabb gól lett volna szükséges a megnyugváshoz, a három pont érdekében. Ami az idő haladtával érett a dél-zalaiaknak, de az örök szabály mindig azt mondja: a meccs a lefújásig tart. De nem kellett eddig várni. A 82. percben gyors akció végén Szabó B. beadását a debütáló Csörgő Raul az ötösről paskolta a hálóba, 0-2. A harmadik gól is jött, amit János Norbert szerzett meg a 91. percben, de nem ez lett a vége, ugyanis a hosszabbításban szépített a Szekszárd. 

Az FC Nagykanizsa fontos győzelmet aratott és vár rá a hét végén egy igazi rangadó, amikor az Iváncsa vendége lesz.

Az FC Nagykanizsa vezetőedzője, Gabala Krisztián így értékelte a győztes találkozójukat: – Úgy, ahogy jósoltuk, ez egy nehéz mérkőzés volt, de összességében megérdemelten nyertünk. Volt egy tervünk, hogy miként frissítsük a csapatot és ennek megfelelően cseréltünk, ami döntött. Annak örülök, hogy Csörgő Raul jól, ráadásul góllal mutatkozott be. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában