Pénteken kezdődik a sorozat és vasárnapig tart

2024.08.01. 18:00

Ismét Vonyarcon a strandkézilabda hazai elitje

Ismét benépesülnek a vonyarcvashegyi Lidó Strand pályái. Újra itt rendezik meg a Nemzeti Strandkézilabda Bajnokság női és férfi döntőjét, a program pénteken kezdődik és vasárnapig tart.

Kerkai Attila

A 2022-es, ugyancsak Vonyarchashegyen megrendezett országos döntő egyik látványos jelenete. Nem kétséges, hogy az előttünk álló hétvégén hasonló jelenetekre van újra kilátás.

Fotó: Szekeres Péter

Augusztus 2-4.  között  tehát ismét Vonyarcvashegyen rendezik  az országos döntőt, ugyanúgy, ahogy tavaly  és azelőtt  is történt, ez lesz a harmadik esztendő, hogy a zalai település látja vendégül a legjobbakat. A finálét hat selejtező-forduló előzte meg, a legutóbbit a magunk mögött hagyott hét végén Salgótarjánban rendezték meg. 

A hat forduló után kialakult finálé mezőnye izgalmas csatákat ígér úgy a férfiaknál, mint a hölgyeknél, igazi meccsdömping várható a három nap során. Péntektől már csak a legjobb 12-12 csapat kezdi meg a küzdelmeket mindkét nem esetében két csoportban. Szombaton szintén a csoportmeccseké még a főszerep.  Az izgalmak vasárnapra csúcsosodnak ki, amikor elkezdődik a keresztjáték, majd a helyosztók következnek a nap végén a női és a férfi döntővel. 

A 2023. évi sorozatban a férfiaknál a keszthelyi  kötődésű Hír-SAT csapata nyert, a hölgyeknél a Multichem Szentendrei NKE, ők címvédőként ismét ott lesznek a mezőnyben. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában