MOL Magyar Kupa

2024.08.04. 10:13

Két zalai továbbjutó a négyből

Hat zalai csapat érdekelt a labdarúgó MOL Magyar Kupa országos főtáblájának első fordulójában, közülük szombaton négy lépett pályára. A Csesztreg és az FC Nagykanizsa továbbjutott, a Teskánd, valamint a Zalalövő kiesett.

Kerkai Attila

Kiss Bálint csereként lépett pályára a Csesztregben és a negyedik zalai találatot szerezte

Fotó: Szekeres Péter

Technoroll Teskánd–Credobus Mosonmagyaróvár 2-9 (2-3)
Teskánd, 100 néző. Jv.: Szalai. 
Teskánd: Garai - Gyarmati (Szekeres, 75.), Kiss P., Csongár P. (Bakos, 46.), Boronyák (Csonka,, 80.), Szökrönyös Z., Major J., Bresztovszky, Gájer P. (Kiss D., 57.), Ferenczi D., Penczák. Edző: Kovács Imre. 
Gólszerzők: Boronyák (16.), Gájer P. (37.), illetve Deák (23.), Sipos (34.), Illés (47., 90.), Gera (65.), Kövesdi (75.), Pongrácz (83.), Czingráber (85.), Oláh (87.). 
Az NB II-től búcsúzott Mosonmagyaróvár ellen az első félidőben jól játszott a Teskánd és a vezetést is megszerezte. Az első játékrészben teljesen egyenrangú ellenfél volt a zalai együttes az NB III-as ellenfelével, amelynél viszont a második félidőre öt olyan labdarúgó is érkezett a pályára, akik alapemberek náluk. Mindez kijött, de a különbség azért is lett ilyen nagy, mert a végénre összecsuklott a Teskánd és sorozatban kapta a gólokat.

Úrkút–Csesztreg 2-4 (1-2)
Úrkút, 150 néző. Jv.: dr. Hegedüs. 
Csesztreg: Gergő Á. - Póczak, Szabó K., Németh G., Biharvári (Lovrencsics, 66.), Őri Cs., Nagy N., Németh D. (Gerencsér, 96.), Orbán E. (Kiss Bá., 78.), Őri M., Elek Zs. Edző: Tamás Tamás. 
Gólszerzők: Szedlacsek (18.), Zágor (58.), illetve Biharvári (6.), Őri M. (23.), Bognár (62. - öngól), Kiss B. (96.). 
A sok sebből vérző Csesztreg kontrái végig veszélyesek voltak. A sérülések ellenére kézben tartotta a meccset a zalai csapat, amely ugyan a végén beszorult, de éppen egy pontos ellentámadással tettek pontot a meccs végére. Tamás Tamás edző szerint megérdemelten nyert csapata és a játékkal is elégedett volt.

Sárvár FC–Zalalövő 1-0 (0-0)
Sárvár, 100 néző. Jv.: dr. Grill. 
Zalalövő: Kovács D. - Csáki, Gyenese, Őr, Agg (Tóth B., 79.), Sipos (Cseresznyés, 66.), Bekes, Kellner (Péter B., 66.), Radics, Földvári, Horvát D. Edző: Ostrom János. 
Gólszerző: Tokaji (51.).
Döntetlenszagú mérkőzés volt a vasi bajnokság egyik meghatározó együttesének otthonában. Egy védelmi kihagyás után szerzett gólt a Sárvár, amivel megnyerte a meccset. Elöl kissé erőtlen volt a Zalalövő játéka, értékelt Ostrom János, a zalaiak edzője, aki szerint nem csalódás a kiesés, hiszen egy jó csapattal játszottak.

FC Nagykanizsa–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 1-0 (1-0)
Nagykanizsa, Olajbányász-pálya, 200 néző. Jv.: Szommer. 
FC Nagykanizsa: Mészáros D. - Kovalovszki, Szanyi, Ekker, Terbe, Godzsajev (László D., 59.), Szökrönyös Z., Baranyai, Török, Lőrincz B. (János N., 69.), Kondor (Gránicz, 59.). Vezetőedző: Gabala Krisztián. 
Gólszerzők: Szökrönyös D. (40.). 
Szoros mérkőzésen tudott nyerni az FC Nagykanizsa.

A Kertigépvilág.hu Böde–Alpok-Zirkon Vép és a Rábatótfalui SE–Zalaszentgróti VFC találkozókat vasárnap 16.30-tól rendezik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában