A világbajnoki 4. helyezett kajakosnak nincs ideje pihenni...

2024.08.31. 14:00

Kiskó Réka: Remek alapok Kanizsáról a sportszázadba is

A múlt héten rendezett nem olimpiai számok kajak-kenu világbajnokságáról a zalai érintettség révén többször írtunk. A nagykanizsai, de három éve már a KSI színeiben versenyző Kiskó Réka szintén ott volt Szamarkandban, aki párostársával K-2 200 méteren a negyedik helyen végzett.

Kerkai Attila

Kiskó Réka (elöl) és Szegedi Angelina önmagukat is meglepték a világbajnoki negyedik helyezésükkel Fotó: kajakenusport.hu

Kurucz Leventének, a Plastex Kanizsa Kajak-kenu Klub  tehetséges versenyzőjének az eredményeiről már beszámoltunk, s ami közös Kiskó Rékával, hogy mindketten a kanizsai Csónakázó-tavon kezdték el eredményes pályafutásukat, Levente máig a Kanizsa KKK tagja, Réka viszont 2021 decemberétől a KSI sportolója. Szamarkandban Kiskó Réka és Szegedi Angelina személyében egy felnőtt vb-újonc duó ült hajóba a női K-2 200 méteres döntőjében, és az utánpótlás korosztályban világbajnok kettős a negyedik helyen zárt.

- Teljesen meglepetés volt, hogy ott lehettem a felnőtt vb-csapatban azok után, és nagy siker is a világbajnoki  helyezés, hogy az U23-as világbajnokságra nem tudtam elutazni - árulta el Kiskó Réka, amikor megkerestük. - Az eredménynek azért is örültünk, ugyanis nem saját hajóval indultunk a vb-n, hanem  a szervezők által biztosítottakkal, ami azért nem ugyanaz. Viszont jól sikerültek a beállítások, szóval elégedettek lehettünk. 

A hazai, zalai, kanizsai kötődésről is kérdeztük Kiskó Rékát, aki viszont nem árult el nagy titkot vele, hogy mindez továbbra is megvan és létezik az életében. 

-  Nagykanizsán  lettem utánpótlás korosztályos bajnok,  ma is hazajárok, amikor csak tudok -  árulta el, amikor erről kérdeztük. - Nagyon jó alapokat kaptam a kanizsai klubnál  Varga Péter nevelőedzőmtől és nagyon sokat jelentett az is, amikor felépült a Csónakázó-tónál a vízitelep. Korábbi társammal, akivel korosztályos vb-t is nyertem, Decsi Dorinával, valamint Kurucz Leventével is tartjuk a kapcsolatot, és ma is a kanizsai klubban kajakozik a fiútestvérem. Levente sikereinek örülök, akivel annak idején együtt duatlonoztunk, és  onnan mentünk át együtt a kajakosokhoz.  Ma pedig szerintem kölcsönösen örülünk egymás sikereinek, noha más klubba tartozunk. 

Az idén 20 esztendős Kiskó Réka azt még elárulta,  nagy álma neki is, hogy ott legyen 2028-ban a Los Angeles-i olimpián, az ahhoz vezető úton pedig szerte bajnoki címeket szerezni, további világbajnoki részvételt kiharcolni. A jó megérdemelt pihenésre rátérve  aztán némileg  meglepő választ kaptunk... 

- A vasárnap véget ért világbajnokság után azonnal megkezdtem az öthetes katonai alapkiképzésemet. Én is tagja  lettem a sportszázadnak, amelyben csak versenysportolók vannak. Úgyhogy a  pihenés egy kicsit későbbre marad... - tette hozzá még Kiskó Réka.    

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában