Kajak

2024.08.23. 18:55

Kurucz Levente a világbajnoki döntőben

Kurucz Levente, a Plastex-Kanizsa KK versenyzője K-1 500 méteren döntőbe jutott a nem olimpiai versenyszámok Üzbegisztánban zajló világbajnokságán.

MTI

Kurucz Levente vasárnap a vb-döntőben lapátolhat

Fotó: ZH

A zalai kajakos két számban is érdekelt volt pénteken, a vb első versenynapján. Indításként Rendessy Eszter partnereként a mix kajak kettes 500 méteres számban állt rajthoz. A magyar duó az előfutamában az ötödik helyen zárt és így a döntő reményében pótvizsgára kényszerült. A középdöntőből az első három került be a fináléba, a magyar duó azonban a negyedik helyen zárt és így kiesett.

A délutáni folytatásban következett aztán a szóló versenyszám, ahol Kurucz negyedik hellyel kezdett, majd a középdöntőben másodikként zárt és készülhet a döntőre.

A vb szombaton további 200 és 500 méteres elő- és középfutamokkal, valamint 1000 méteres döntőkkel folytatódik, az 500 méteres finálékat pedig vasárnap rendezik meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában