Legyűrték a hőséget is

2024.08.24. 13:02

Labdarúgó Magyar Kupa: továbbjutott az FC Nagykanizsa (frissítve)

Zalai szempontból vegyesen alakult a labdarúgó-magyarkupa országos főtáblájának 2. fordulója: az FC Nagykanizsa továbbjutott egy csoporttárs otthonában, a Csesztreg kiesett tavaly még NB II.-es vendégével szemben és búcsúzott a Zalaszentgrót is.

Varga Andor

Pirosban János Norbert egy korábbi, hazai bajnokin - tegnap az ő két góljával fordított a Nagykanizsa

Fotó: archív/Szakony Attila

PTE-PEAC - FC Nagykanizsa 1-2 (1-1)

PMFC Stadion. Jv.: Gáspár.

FCN: Mészáros - Bencze, Kovalovszki, Baranyai (Ekker, 58.), László, Török (Godzsajev, 58.), Vukk (Lakatos, 58.), Gránicz (Szökrönyös, 58.), Terbe, János (Kondor, 74.), Szabó. Edző: Gabala Krisztián.

Gólszerzők: Czimmerman (7.), illetve János (14., 60. -az utóbbit 11-esből).

A labdarúgó NB III Délnyugati csoportjának mezőnyéhez tartozó két csapat két hét különbséggel másodszor találkozott egymással a baranyai városban. Első nekifutásra bajnokit játszottak, amit a kanizsaiak nagyon magabiztosan, 5-1-re nyertek meg, ezek után a vendégek joggal bízhattak a továbbjutásban. A zalai kezdőcsapatban több olyna játékos is feltűnt, aki mostanáig kevesebb lehetőséget kapott. Ezek után gyors góllal nyitott a házigazda, de a hátrányt a zalaiaknak hasonlóan gyorsan sikerült kiegyenlíteniük. A nagy melegben gyürték egymást a felek, s ennek keretében a Kanizsa egy óra játék után büntetőhöz jutott, amivel sikerült megnyerni a meccset és kiharcolni a továbjutást.

Gabala Krisztián: "A mérkőzés nem volt olyan szoros, mint amit a végeredmény mutat, de aki kitalálta, hogy egy csapat, amely hajnali négykor indult útnak otthonról ebben a hőségben délelőtt tíz órakor meccset játsszon, biztos nem gondolta alaposan végig ennek a következményeit. Volt játékosunk, aki rosszul lett a meccs után, a pályán pedig labdarúgásról nem igazán lehetett beszélni, de megvan a továbbjutás és igazából csak ez számít. Variáltam kicsit a csapaton, lehetőséget kaptak olyanok is, akik később csatlakoztak hozzánk és még felzárkózóban vannak. Ebből a szempontból jó szolgálatot tett ez a mérkőzés."

Csesztregi KSE - Credobus Mosonmagyaróvár 1-2 (0-0)

Csesztreg. Jv.: Ódor.

Csesztreg: Gerő - Póczak, Szabó K., Németh G., Biharvári, Őri, Orbán (Lovrencsics, 79.), Kiss B., Németh D. (Kovács E., 67.), Őri, Elek. Edző: Tamás Tamás.

G.: Kiss B. (64. - 11-esből), ill. Deák (57.), Szabó K. (67. - öngól).

A hazaiak átengedték a kezdeményezést a neves ellenfelüknek, illetve a rekkenő hőségben igyekeztek lassítani a játékot. A vendégek mezőnyfölénye az első félidőben játékban is nem mutatkozott meg, a zalai kontrák pedig végig veszélyesek voltak. Az egyik végén a Csesztreg büntetőhöz is jutott, mely azonban kimaradt. Fordulás után hasonló mederben folytatódott a meccs, majd tíz perc alatt megszületett a három gól - a több sajnos az ellenfél neve mellé került. Az utolsó negyedórára sebességet váltottak a hazaiak, voltak is helyzeteik, ám nem sikerült betalálniuk.

Tamás Tamás: "A jobb csapat jutott tovább, a játékosaim pedig mindent megvalósítottak, amit megbeszéltünk, le a kalappal előttük. Ettől függetlenül van bennem egy kis hiányérzet, nagyon közel voltunk egy még szebb eredményhez, legalább a hosszabbításhoz. Büszkék lehetünk erre a teljesítményre."

Vasárnap a Zalaszentgróti VFC a Balatonalmádi SE-t fogadja (16.30), ezzel lesz teljes a zalai szereplés a kupafordulóban.

Zalaszentgróti VFC–

Balatonalmádi SE

0-0 büntetőkkel: 4-5

Zalaszentgrót, 300 néző. Jv.: Erdélyi.

Zalaszentgrót: Ostbáth – Jóna, Kovács L., Doszpoth, Fülöp (Szekács, 118.), Horváth B., Horváth S. (Kovács B., 46.), Lampert, Kovács P., Horváth D., Czibor. Edző: Bence Péter.

Kiállítva: Horváth B. (13.).

Három találkozón volt hosszabbítás a hétvégi MK fordulóban és ezek közül kettő jutott ek a 11-es párbajig – utóbbiak egyike a Zalaszentgrót–Balatonalmádi összecsapás volt. Persze ez nem meglepő, ha azt vesszük, hogy két vármegyei I. osztályú csapat találkozott ezen a mérkőzésen, vagyis hasonló játékerőt képviselő gárdák küzdöttek egymással. A hazai csapat korán emberhátrányba került, hiszen a játékvezető már a 13. percben másodszor mutatta fel a sárga lapot Horváth Bálintnak. A folytatásban a hazaiak elsősorban a védekezésre koncentráltak, illetve próbáltak kontrázni és ezt egyébként nem csinálták rosszul, hiszen eltalálták a kapufát is. A nagy meleg – főleg a 120 perc alatt és az emberhátrányban lévő hazaiaknál – sokat kivettek a játékosokból, így a büntetőkig már elcsigázott két csapat jutott el. A Szentgrót az első büntetőt kihagyta, majd a folytatásban már senki nem hibázott.

Bencze Péter: „Csalódottak vagyunk, szerettünk volna továbbjutni. A játékosok meg is tettek ezért mindent, sajnálom, hogy így alakult.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában