Sorosoltak a legjobb 64 között

2024.08.26. 18:44

MOL Magyar Kupa: a ZTE FC Hatvanba utazik a FC Nagykanizsa idehaza fogadja az Ajkát

Hétfőn este az M4 Sport stúdiójában tartották meg a labdarúgó MOL Magyar Kupa 3. fordulójának sorsolását. Ebben a körben már az NB I és NB II-es csapatok is beszállnak a küzdelmekbe, a ZTE FC az NB III-as FC Hatvan vendége lesz, míg az FC Nagykanizsa hazai pályán fogadja az NB II-es Ajkát.

Kerkai Attila

A képen Lőrincz Bence (kékben), az FC Nagykanizsa játékosa cselez és a kupában is egy zöld-fehér csapat, az Ajka lesz az ellenfelük

Fotó: Szakony Attila

A MOL Magyar Kupa országos főtáblájának 2. fordulós küzdelmeit a hét végén rendezték meg, az állva maradt zalai együttesek közül pedig ezt a kört már csak az NB III-as FC Nagykanizsa "élte túl", a vármegyei I. osztályban szereplő Csesztreg és a Zalaszentgrót búcsúzott. 

A 3. fordulóban viszont már az NB I-es és az NB II-es csapatok is bekapcsolódnak a küzdelmekbe, így a legjobb 64 között várták a csapatok a hétfő esti sorsolást. Ellenfelet kaptak a zalai csapatok, így az NB I-es ZTE FC és az NB III-as FC Nagykanizsa. Az M4 Sport stúdiójában Gellei Imre korábbi szövetségi kapitány, a ZTE FC egykori edzője volt az, aki kisorsolta a párosításokat és elsőként a ZTE FC nevét húzta ki, amely az NB III-as FC Hatvannal találkozik majd, természetesen Hatvanban. Nem sokkal később következett az FC Nagykanizsa, amely NB II-es ellenfelet kapott az Ajka személyében, így a kanizsaiak hazai pályán lépnek majd pályára. 

A mérkőzések hivatalos időpontja szeptember 14., a pontos kezdési időpontok később. 

A ZTE FC csapata a hét végén nem lépett pályára, hiszen az már korábban eldőlt, hogy elhalasztják az NB I. 5. fordulójába kisorsolt  FTC elleni mérkőzését. Az egerszegiek  pénteken edzőmeccset játszottak az osztrák Hartberggel, melyen  a zalaiaknál próbajátékon pályára lépett  a nigériai Jack  Ipalibo. Információink szerint  a védekező középpályás  továbbra is Zalaegerszegen van, de vele kapcsolatban  eddig még  nem  történt bejelentés.
Ami pedig az FC Nagykanizsa csapatát illeti, az NB III.-ban szerdán újabb, hétközi fordulót rendeznek. Gabala Krisztián  vezetőedző együttese ezen a napon Szekszárdra utazik egy újabb fontos bajnoki találkozóra. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában