Bajnoki fordulót rendeznek az NB III-ban

2024.08.06. 17:00

Szerdán ismét idehaza az FC Nagykanizsa

Hétközi fordulóval folytatódik a labdarúgó NB III. Délnyugati csoportjában is a pontvadászat. Az FC Nagykanizsa együttese szerdán 17.30 órától a Majosi SE csapatát fogadja.

Kerkai Attila

Szökrönyös Dánieléknek (kékben) legutóbb a Gárdony elleni kupameccs, ezúttal viszont hazai bajnoki találkozó következik Fotó: Szakony Attila

A tíz nappal korábbi bajnoki nyitány és a Siófok otthonában aratott 2-0-s kanizsai siker  remek alaphangot adott a folytatásra,  csakhogy az elmaradt, hiszen a mezőny tagjai a hét végén a MOL Magyar Kupa  országos főtáblájának első  fordulójában  léptek pályára, köztük az FC Nagykanizsa is. A dél-zalaiak hazai környezetben 1-0-ra nyertek az ugyancsak NB III-as Gárdony ellen,  szerdán pedig újra bajnokit játszanak. 

Az újabb fellépés előtt - egyben az új idény első  hazai találkozója - a vezetőedző Gabala Krisztiánt kérdeztük, ő miként tekint a Majos elleni  találkozó elé. 

- A Majosi SE  egy újjászervezett együttes tavaly óta és  szervezett játékot várok tőle  - kezdte esélylatolgatását Gabala Krisztián. - Azt gondolom, hogy a találkozón nekünk kell majd dominálni és az is döntő lehet, hogy mikor születik az első találat. Ha kellő nyomást tudunk helyezni az ellenfélre  és be  tudjuk játszani a védővonaluk mögé a labdákat, akkor ez lehet egy könnyű mérkőzés is, de nem vagyunk, nem tartunk még ott, hogy bárki ellen is biztosra mehetnénk, vagy akár lebecsülhetnénk. Éppen ezért nehéz találkozóra számítok. A  hazai kupamérkőzésen a Gárdony tíz emberrel védekezett ellenünk   és  nehéz volt feltörni őket. Hasonló  találkozó lehet  például a szerdai is. A nyitányon Siófokon  rangadót nyertünk, de most is  azt mondom, hogy  nem értékeljük túl azt a sikert, mert az is egy nehéz meccs volt. Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, a kötelezőnek mondott győzelmeket hozni kell, a rangadókon  meg a jobb helyezéseknek kell eldőlniük. 

Gabala Krisztián szerencsésnek mondta, hogy a keret minden játékosa rendelkezésére áll és remélte, hogy a hét végi kupamérkőzés után mindenki regenerálódott már.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában