A szezonkezdet jól sikerült, jöhet a folytatás

2024.09.30. 18:00

A Zalakerámia ZTE KK kihozta a nyitányból a legtöbbet

A Zalakerámia ZTE KK férfi kosárlabdacsapata dobta a forduló legtöbb pontját, és csak amiatt nem vezeti a tabellát, mert "csupán" 33 ponttal nyert, a címvédő Falco KC viszont 36-tal... Megkezdődött a férfi kosárlabda-bajnokság, és alighanem ismét izgalmas idény elé nézünk.

Kerkai Attila

Minden szempár Isaiah Bigelow-n, aki éppen zsákolni készül a szombati találkozón. A ZTE KK amerikai légiósa remek meccset játszott, a mezőny legjobbjának is bizonyult

Fotó: Pezzetta Umberto

Nyilvánvaló, hogy egy forduló után képtelenség még  messzemenő következtetésekre jutni, de az NB I. A-csoportos bajnokság 1. fordulójának mérkőzései azért  "bemutatkozásnak"  mindenképpen jók voltak. Három nagyarányú siker született (Honvéd-Paks 60-91, Falco-PVSK 94-58, ZTE-Szeged 103-70), a többin viszont tíz ponton belül zárt a két rivális, a Sopron-DEAC meccsen csupán egy pont döntött hosszabbítás után a soproniaknak. 

Nyilván zalaiként minket elsősorban a Zalakerámia ZTE KK  találkozója és bemutatkozása  érint jobban. Volt ebben a Szeged elleni meccsben némi bizonytalanság is, hiszen  a sérülések és betegségek miatt a ZTE KK  felkészülése nem volt zavartalan,  de a Szegednek sem jött jól Deandre Davis kiesése a rajt előtt. A találkozón érezhető volt a négyes poszton játszó légiós hiánya a szegedieknél, viszont nem ezért nyert a ZTE KK, hanem azért, mert jobban játszott, és megkockáztatjuk, jobb csapat  is. Igazából ez a kérdés majd később dől el véglegesen, azonban amit Matthias Zollner  valószínűleg kér a játékosoktól, az jól látszott. Az agresszív, letámadásos védekezésen  alapuló játék és az abból  indított gyors támadások.  A dobások is jó százalékban sikerültek, és úgy láttuk, mindent kihoztak ebből a meccsből a zalaiak, amit csak lehetett. Viszont volt egy mondat Simándi Árpádtól, a Szeged vezetőedzőjétől a mérkőzés után, ami valóban érdekes. A büntetők közötti  különbséget érezte túlzónak a szakvezető, de hozzá is tette: nem ezen múlt a meccs.  Nos, a Szeged mindössze 6 büntetőt dobhatott, ami tényleg  nagyon alacsony szám, jóval az átlagos alatt van. Ráadásul a hatból mindössze egy lett sikeres... Csak az összehasonlítás kedvéért, a  ZTE KK  játékosai  24-szer állhattak oda a vonalra, és 17 sikeres dobás lett. 

Ami az egyéni teljesítményeket illeti, az egerszegieknél Isaiah Bigelow 37 VAL-értékkel zárt (benne 27 pont, 6 lepattanó), remek napja volt az első európai idényét kezdő  kosarasnak, Billy Garrett 23 VAL (16 pont), szorosan mögötte Tóth Ádám 22 VAL-értékkel (16 pont), aztán Tevin Brown (17 VAL), és Takács Martin (14 VAL)  is hasznosan játszott, de ez elmondható mindenkiről. Például nekünk  tetszett a "helyettes" szerepét betöltő Seth LeDay néhány megmozdulása, főleg ami több esetben a  harcosságát dicsérte. Ő ugyebár 2 hónapos  szerződéssel érkezett, amíg a kézsérülést szenvedett Aaron Jones fel nem épül. 

Szóval a nyitányra nem lehet panasza a Zalakerámia ZTE KK szurkolóinak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában