Másodjára már nem jött össze a zalai egyenlítés

2 órája

A ZTE FC kikapott, de játékáért járt volna a pont

A labdarúgó NB I 8. fordulójában a DVTK vendége volt a ZTE FC együttese. A szombat délutáni találkozón a ZTE FC ugyan kikapott, de a játéka és az összkép alapján egy pontot érdemelt volna.

Kerkai Attila

A ZTE FC játékosa, Bojan Sankovic igyekszik feltartani a diósgyőriek játékosát, Franchu-t a szombati találkozón

Fotó: Kovács Tamás/Nemzeti Sport

DVTK - ZTE FC 2-1 (1-0)
Diósgyőr, 4107 néző. Jv.: Antal P. (Tóth II. V., Horváth Z.). 
DVTK: Sentic - Szatmári, Lund, Chorbadzynski, Sanicanin - Jurek (Acoladze, 57.), Holdampf, Vallejo (Pozeg-Vancas, 65.), Feuillassier (Klimovich, 57.), Gera D. (Rharsalla, 57.) - Rakonjac (Kampetsis, 84.). Vezetőedző: Vladimir Radenkovič.
ZTE FC: Gundel-Takács - Szendrei, Evangelou, Várkonyi, Csóka Dá. (Medgyes, 46.) - Sankovic, Ipalibo (Ipalibo, 82.), Mim - Dénes Cs. (Croizet, 71.), Kiss B. (Spoljaric, 71.), Sajbán (Fucak, 46.). Vezetőedző: Márton Gábor. 
Gólszerzők: Rakonjac (10.), Szatmári (68.), illetve Mim (55.), 

Két pont és három helyezési szám választotta el a forduló előtt a két csapatot a tabellán. Ebből a szempontból a szombati házigazda Diósgyőr volt a kedvezőbb helyzetben, amely úgy tűnt, hogy gyorsan szeretné egyértelműsíteni: számára csakis a győzelem az elfogadható. Hazai támadásokkal és lehetőségekkel indult tehát a mérkőzés, az egerszegiek ezekben a percekben nehezen tudtak kibontakozni. A hazai nyomás pedig már a 10. percben góllá érett, amikor egy kapu elé érkező beadást Rakonjac fejelt 7 méterről kapura, labdája pedig a hosszú felső sarokba hullt, 1-0. Gundel-Takács nem mozdult, nem tudott mozdulni a labdára, a fejes nem is annyira erős volt, sokkal inkább remekül helyezett... A ZTE FC csak nagyon lassan, de végül kijött ebből a szorításból, azonban nagy veszélyt nem jelentett egy Dénes-lövésen kívül az ellenfél kapujára. Idővel viszont áttevődött a hazai térfélre a játék, mintha csak a DVTK átadta volna a kezdeményezést a zalaiaknak. A 26. percben Evangelou löbbölte be a labdát a védelem mögé, a labdára indult Dénes, aki viszont a végén nem tudta elpöckölni azt a hazai kapus mellett. Ez már nagy helyzet volt, ziccer, de egyelőre maradt a diósgyőri vezetés, a DVTK pedig arra azért ügyelt, hogy véletlenül se szoruljon be huzamosabb ideig. A 35. percben Feuillassier - avagy Francu, kinek melyik a szimpatikus - lövése jött ki Gundel-Takácsról, a ZTE szerencséjére a kipattanót sikerült "eltakarítani". A 40. percben aztán megint egy hatalmas ZTE-helyzet maradt ki, amikor Szendrei jobb oldali centerezése után Sajbán az ötösről lőtt mellé. Ez talán még nagyobb ziccer volt, mint Dénesé... Ha nem lett volna az a bekapott gól, akár azt is írhatnánk, hogy a ZTE már közelebb állt a vezetéshez... Azonban a tények mást mutattak, vezetett a DVTK az első félidő után. 

A második félidőre Márton Gábor, a ZTE FC szakvezetője két helyen is változtatott csapata összeállításán. Egy védő és egy támadó váltotta egymást, azonban a szándék egyértelmű volt: a támadások erősítése a gólszerzés reményében. És egyértelműen a zalaiak akarata érvényesült, ami már gólban is megmutatkozott! az 55. percben ugyanis Dénes Csanád tekert középre a jobb oldalról, Mim Gergely érkezett keresztben és 14 méterről a meglepett védők és a kapus mellett a a kapu bal odalába bólintott, 1-1. Mim Gergely tavaly decemberben már komoly nyomott hagyott a DVTK stadionban , amikor a ZTE 3-0-ra nyert és a középpályás duplázott. A DVTK a gólra hármas cserével válaszolt, de továbbra is a ZTE FC játszott jobban, viszont nem a zalaiak jutottak előnyhöz. A 68. percben egy jobb oldali hazai szöglet után az ötös vonaláról, a játékosok sűrűjéből Szatmári fejelt a kapu bal oldalába, 2-1. Ez nem volt benne a levegőben, a ZTE újabb cserékkel frissített, Croizet és Spoljaric is pályára lépett, immár az újabb egyenlítés reményében. A mutatott játék alapján a zalaiak megérdemelték volna, hiszen sokat tettek érte. Az utolsó percekben is támadott a ZTE csapata, a 96. percben még Gundel-Takács is előre ment egy szögletnél, de hiába...

Az első félidő első felét leszámítva a ZTE FC együttese egyenrangú ellenfélnek bizonyult, sőt, a második félidőben inkább Márton Gábor együttese játszott fölényben és veszélyesebben is. Az egyenlítés másodjára már nem jött össze a zalaiaknak, pedig az egyik pontra rászolgáltak volna. 

A találkozó után Márton Gábor, a ZTE FC vezetőedzője így nyilatkozott az M4 Sportnak: 

– Ma nem a jobbik csapat nyert, de ilyen a futball. Rosszul kezdtünk, kaptunk egy gólt, ami ezen a szinten nevetséges, de utána már megvoltak a helyzeteink. A második félidőben pedig sokkal jobban játszottunk, nekünk voltak a nagyobb helyzeteink, de még egyszer mondom, ma nem a jobbik csapat nyert. Nem tudok a játékosaimnak szemrehányást tenni a vereségért, hiszen a játékunk az rendben volt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában