Szombaton idehaza fogadják a Kecskemétet

2 órája

A ZTE FC nagyon készül a győzelemre

Háromhetes szünet után folytatódik a labdarúgó NB I. sorozata a 7. fordulóval. A ZTE FC hazai pályán szerepel, ugyanis szombaton 14.30 órától a Kecskemét együttesét fogadja, mellyel tabellaszomszédok.

Kerkai Attila

A két csapat legutóbbi egerszegi összecsapásán idén februárban 3-1-es ZTE-siker született. Képünk ezen a találkozó készült, kékben Mim Gergely igyekszik blokkolni Szúcs Gergely átadását, a háttérben Kiss Bence figyel

Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE FC együttese Debrecenben lépett pályára utoljára, ahol 3-1-es vereséget szenvedett, aminek volt utóélete is, de összességében a zalaiak életében is történtek változások. Az átigazolási határidő előtt új játékosok érkeztek, illetve egy hete, a MOL Magyar Kupában vette sikeresen az újabb akadályt Márton Gábor együttese és készülhet a legjobb 32 csapat között az újabb fordulóra. 

Ez viszont más a múlt. Következik az újabb forduló, és a ZTE FC számára nagyon fontos lenne, hogy újabb pontokkal gazdagodjon. Egy kissé mégis ugorjunk vissza a múltra, hiszen eddig 14 első osztályú mérkőzésen találkozott egymással a két csapat, ezeken 4 ZTE-siker, és 7 Kecskemét győzelem mellett 3 döntetlen született. A mérleget nagyban "elviszi" a KTE javára a visszakerülésük (2022) óta lejátszott négy ottani találkozó, hiszen ezeken csakis hazai siker született. Egerszegen viszont egyszer sem nyert a Kecskemét. A hat mérkőzésen négy zalai győzelem és két döntetlen született, a legújabb kori történelemben (vagyis 2022 óta) egy döntetlen és egy ZTE-siker a mérleg a ZTE Arénában. 

A sérültek helyzete

A szombati találkozó előtt most talán az a leglényegesebb kérdés, hogy a korábbi egerszegi sérültek közül ki épült fel. Érkezett a csapathoz a középpályás Jack Ipalibo, a támadó Kristian Fucak, akik már sikeresen mutatkoztak be, hiszen a Hatvan elleni győztes (4-0) MK-mérkőzésen gólt is szereztek. A már említett korábbi sérültek közül Stefanos Evangelou már a pályán volt, viszont Yohan Croizet, Csóka Dániel és Csonka András még nem, de szombatra kiderül, hogy ott lesznek-e a keretben. 

Kiss Bence: győzni kell!

Mindenesetre Kiss Bence bizakodó, aki kirobbanthatatlan az együttesből - mind az öt bajnokin és az egy kupamérkőzésen kezdő volt - , játszott egy fél évet Kecskeméten is, és onnan érkezett a ZTE-hez idén januárban. 

- Jól alakult számunkra a szünet, tudtunk játszani egy edzőmérkőzést és továbbjutottunk a kupában is. Az új játékosok számára nagyszerű lehetőség volt ez az időszak a beilleszkedésre és már alig várjuk, hogy javíthassunk a Debrecenben elszenvedett vereség után. Keményen edzettünk az elmúlt két hétben és úgy gondolom jó formában van a csapat. Nehéz meccsre számítok a Kecskemét ellen, oda kell tennünk magunkat és extra motivációt jelent számunkra, hogy újra hazai környezetben léphetünk a pályára. Nyernünk kell! - nyilatkozta a középpályás a ZTE FC honlapján. 

A Kecskemét a 9. helyről várja a folytatás 5 ponttal (6 mérkőzés), a ZTE FC a 10. helyen áll 4 ponttal (5 meccs.). KA

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában