Küzdelmes meccset vívtak a Kecskeméttel

2 órája

A ZTE FC nehezen, de itthon tartotta a három pontot

Háromhetes szünet után a hét végén a 7. fordulóval folytatódok a labdarúgó NB I. sorozata. A ZTE FC együttese szombaton délután a Kecskemétet fogadta és egy küzdelmes mérkőzésen itthon tartotta a három pontot

Kerkai Attila

A Kecskemét egyenlítő találata előtti pillanat: Lukács (55) lábát már elhagyta a labda, ami végül a hálóban kötött ki

Fotó: Szekeres Péter

ZTE FC - Kecskeméti TE  2-1 (1-1)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 2567 néző. Jv.: Zierkelbach (Becséri, Rózsa). 

ZTE FC: Gundel-Takács - Szendrei, Evangelou, Várkonyi, Csóka Dá., Mim (Safronov, 91.) - Sajbán (Ipalibo, 58.), Sankovic, Kiss B. (Bakti, 58.)- Dénes Cs. (Németh D., 78.), Fucak (Spoljaric, 78.). Vezetőedző: Mártin Gábor. 

Kecskemét: Varga B. - Rjaskó, Belényesi, Katona L. - Májer (Nagy K., 67), Vágó (Vattai, 87.), Nikitscher, Bocskay (Montiel, 78.), Zeke (Kotula, 78.) - Katona B., Lukács (Pálinkás, 67.). Vezetőedző: Szabó István. 

Gólszerzők:  Sajbán (22.), Csóka Dá. 68.)illetve Lukács (34.)

Sárga lap: Rjaskó (57.), Zeke (63.), Belényesi (73.)

Idén már járt  a ZTE Arénában a Kecskemét együttese, ami jól sült el zalai szempontból, hiszen 3-1-re nyert Márton Gábor együttese. Látatlanban  lehetett volna fogadni rá, hogy hét hónappal később, most szombaton ugyanezt az eredmény elfogadta volna minden ZTE-játékos és  minden egerszegi szimpatizáns, de egy dolog a kívánság és egy másik a valóság. 

A kora délutáni kezdésre remek idő fogadta a csapatokat. A ZTE FC együttesében most már bajnoki találkozón is bemutatkozott a nemrég igazolt Kristian Fucak és visszatért sérülés után Csóka Dániel is. A mérkőzést valamivel aktívabban kezdte viszont a Kecskemét, amely szögletekig jutott, meg egy helyzete is volt, a 12. percben, de Gundel-Takács jól reagált Katona B. fejesére.  Aztán a 18. percben Sajbán lőhetett, de a vendékapus szögletre mentett. Ezzel együtt, látszólag túl nagy kockázatot egyik csapat sem vállalt fel, aztán a 22. percben megszerezte a vezetést a ZTE FC. Jobb oldali akcióból indult ki minden, Dénes keresztbelőtt labdáját Evangelou balról, éles szögből lőtte kapura. Varga védett, de lehet, hogy a labda már a gólvonalon túlra pattant, mindenesetre a kipattanót  Sajbán közelről lőtte a labdát a hálóba, 1-0. Perdöntő bizonyíték híján, egyelőre Sajbánt írjuk gólszerzőnek, ha  változik a helyzet, akkor mi is korrigálunk. Viszont korrigálnunk kell máris,  méghozzá az eredményt.... A 34. percben szépen ment át a zalaivédelmen a kecskeméti akció, ,aminek a végén Katona Levente lőtt, ami kijött Gundel-Takácsról, de Lukácsot egy ütemmel előbbre járt és négy lépésről mindenkit megelőzte a hálóba lőtt, 1-1. Ez a klasszikus, elkerülhető gól kategóriába tartozott és  mintha el is bizonytalanította volna a zalaiakat. A Kecskemét  határozottabbnak tűnt, veszélyeztette a kaput is, de maradt a döntetlen eredmény. 

Maradtak a csapatok is, mármint, változatlan összetételben a második félidőre. Valahogy csikorgott most a ZTE FC játéka, nem tudott lendületbe jönni, a Kecskemét pedig  türelmesen játszott, várva egy újabb lehetőségre.  Márton Gábor szánta el magát előbb a cserére, méghozzá egyszerre kettőre is. Lejött a pályáról a gólszerző Sajbán, akit a nigériai Jack Ipalibo váltott. Aztán jött az újabb hazai gól. A 68. percben Bakti egy szabadrágást ívelt a kapu elé, a rövid sarokfelé belépett Csóka Dániel, aki  közelről,  a levegőből belsőzött a kapuba, 2-1. Rá egy percre csaknem jött a válasz, amikor Katona Bálint lövése pattant át a zalai kapuson és a kapufa mentett. Felélénkült a mérkőzés  és még egy lehetséges  piros lapot is vizsgált a VAR, de Belényesi megúszta sárgával. Mindkét oldalon kettős csere következett és a beállt  Németh Dániel a 81. percben csaknem meglepte Varga kapust, aki viszont a közeli perdítést fogta. A ZTE FC csapatának a nehezen kiharcolt előnyt meg kellett volna már őriznie. Sőt, lehetett volna még növelni is, de Spoljaric   remek passza után Németh  D. kissé jobbról 10 méterről a kapus lábát találta el.  Az utolsó percekre teljesen áttevődött a játék a zalaiak térfelére, de a Kecskemétnek már nem volt válasza. 

A ZTE FC   küzdelmes mérkőzésen, ha nehezen is, de itthon tartotta a három pontot, ami nagyon jól jött neki most. 

    

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában