Átadták az új játékteret a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban

2024.09.12. 18:36

Amerikából jött, hogy Egerszegen leheljenek bele "életet"

Egy nappal a pénteken kezdődő 55. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej-kupa nyitánya előtt hivatalosan is átadták a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok nyáron felújított, teljesen megújult játékterét. A parkettcsere mellett további fejlesztés is megvalósultak a létesítményben. .

Kerkai Attila

Ez a látvány fogadja majd a jövőben a sportcsarnokba érkezőket. A nézőtéren helyet foglaló szurkolók és a pályára lépő játékosok fognak majd igazából életet lehelni bele...

Fotó: Pezzetta Umberto

Még a nyár elején számoltunk be róla, hogy  jelentős fejlesztések lesznek a nyáron az egerszegi sportcsarnokban, aminek a legfontosabb része a több mint negyven éve épült  játéktér teljes cseréje lesz.  Nos, a munkák befejeződtek, és  csütörtökön sajtótájékoztató keretében számoltak be a megvalósult fejlesztésekről.  A ZTE KK Kft. tao-s pályázatot nyert el a munkálatokra, aminek az önrészét a város önkormányzata  vállalta. A  fejlesztés költségei a "klasszikus" 70-30 százalék arányban oszlottak el. 

A  játéktér teljes renoválása, az alapoktól,  és egy modern, az NBA-ben is  használt technológiával lefektetett parkett  volt a legjelentősebb a munkálatok között. Ezen kívül új, modern menekülőkapukat építettek be, és két  kosárlabdapalánk is beletartozott a projektbe, melyek  már úton vannak Zalaegerszegre Amerikából. 

Csütörtökön  mindezt egy sajtótájékoztató keretében ismertették. Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere azt emelte ki, hogy a fejlesztés széles összefogással alakult ki, hogy  megvalósulhasson, amiben nagyon sokan vettek részt. 

-Nem véletlenül ma  adjuk át az új játékteret, hiszen holnap, a Göcsej-kupa  nyitónapján a főszereplők, a kosárlabdázók  ténylegesen  is  birtokba veszik - mondta a polgármester.  

Bali Zoltán alpolgármestere   ismertette a műszaki paramétereket, miszerint 1350  négyzetméretnyi felületet cseréltek ki, 12 menekülőkaput építettek be, és 90 méter hosszan az  oldalpalánkok felületeit is megújították. Remélte, hogy  a létesítményben további  fejlesztések is megvalósulnak majd. 

Böjte Sándor,  a térség önkormányzati képviselője személyes élményeit is megosztotta, hiszen  őt is sportélmények fűzik a  csarnokhoz. Azt emelte ki, hogy a belvárosban  az elmúlt tíz évben több jelentős sportfejlesztés valósult meg, aki mindenképpen örömteli. 

A jelenlévők közül dr. Kovács Gábor címzetes főjegyző,  dr. Gyimesi Endre, a város korábbi polgármestere, a  Zalakerámia ZTE KK  tiszteletbeli elnöke, Böcskey Zsolt, a Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft. ügyvezetője, Török Róbert, a ZTE KK ügyvezetője egyaránt kifejtette, hogy mennyire örömteli a mostani fejlesztések létrejötte. Dr. Gyimesi Endre felidézte, hogy ő még az "eredeti" sportcsarnok átadására is emlékszik 1980-ból.  

Baksa Attila, a kivitelezést végző Floorstore Kft. ügyvezetője elmondta, hogy Amerikában készült a sportfelület minden eleme egy erre specializálódott  cég gyártásában, és az NBA-ben ilyen parketten játszanak a csapatok, de  már több magyar létesítményben is  ugyanezt fektették le.  

Az 55. Göcsej-kupa kosárlabda-tornán pedig  pénteken a nézők is "megismerkedhetnek" majd az új  pályával, igaz, ők csak a lelátóról nézve. 

Ami tényleg szép lett. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában