U16-os labdarúgó-válogatott

8 órája

Gólfesztivál Nován – alaposan visszavágtak fiataljaink a szlovénoknak

Csütörtökön, pontban délben, a harangszóra indult útjára a labda a zalai településen, ahol a magyar és a szlovén U16-os labdarúgó-válogatott találkozott.

Kerkai Attila

A magyar U16-os válogatott már az első félidőben kialakította a végeredményt

Fotó: Simon Balázs

A két együttes kedden a határ másik oldalán, Radenciben már találkozott egymással. Akkor a szlovénok 2-0-ra nyertek, csütörtökön viszont jött a mieink válasza. A Nován rendezett mérkőzésen egymás után estek az első félidőben a magyar gólok, és Szabados József együttese a félidőben már 5-1-re vezetett. Utóbb aztán kiderült, hogy ezzel a végeredmény is kialakult, hiszen a második félidőben már nem esett gól.

Magyarország  U16 - Szlovénia U16 5-1 (5-1)

Nova, 250 néző. Jv.: Molnár A. (Jakab B.,  Konkoly). 

Magyarország :  Kilvinger - Acsai, Szakál,  Ratkai, Wiesner -  Kiss., Milkovics, Balogh, Russnák - Varga, Zsolnai. Cserék: Ostoici, Jakab M. (kapusok), papp M., Vincze , Somfalvi, Ráki, Berekméri-Szigeti, Makrai, Juhász, Szűcs. Szövetségi edző: Szabados József.     

Gólszerzők: Varga (5., 39.), Kiss M. (17., 37.), Wiesner (35.), illetve Jazbar (26.). 

Hétfőn előkerültek Nován a hólapátok... Igen, nem tévedés, hiszen ezzel  is merték a vizet a Léránt Lajos Sportcentrum pályájáról,  ahol annak egy részén még állt a víz.  Csütörtökre viszont  tökéleten előkészített  pálya várta a két csapat fiataljait. Nován  pedig mindig remek a hangulat, ha utánpótlás-válogatottak érkeznek. A ZTE FC  utánpótlás csapatainak tagjai és edzőik is ott voltak a lelátón,  hiszen  egyik társuk is meghívott volt a korosztályos válogatottba (Szűcs Áron a második félidőben pályára is lépett). 

Az első félidőben gyorsan  elkezdődött a gólgyártás, bő negyed óra után már 2-0-ra vezetett Szabados József együttese, hogy érkezzen egy szlovén találat. Ami mintha riadót is fújt volna a magyar fiataloknak, hiszen  következett négy perc. ami alatt három hazai találat született.  Ezzel már 5-1-re vezetett a magyar csapat és ez lett a félidő eredménye is. 

A szünetben  egy jó hangulatú tombolasorsolást  is a programba iktattak a rendezők. A képen  Süket Ferenc és lelkes segítői  
Fotó: Kerkai Attila

A szünetben sokan fogadtak volna rá, hogy nem ez lesz majd a végeredmény,  mondván, a szlovénok  ezúttal a cseresorukkal kezdtek, és a második 45 percre küldik majd fel az erősebb sorukat. Addig is,  tombolasorsolásra került sor a szünetben és a rendező Nova SE részéről Süket Ferenc egy valóban jó hangulatú  tombolasorsolást vezényelt le...

A második félidőben  aztán valóban többet volt a labda a szlovén csapatnál, azonban a mieink többször is  remek kontrát vezettek. Akadtak gólhelyzetek, de  több találat már nem esett. Győzött tehát a magyar válogatott, amely visszavágott a keddi vereségért. 

Nova pedig ismét remek házigazdának bizonyult, s biztosak vagyunk benne, hogy nem utoljára rendeztek a településen U-válogatott tlálkozót.       

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában