Jól jön most a ZTE-nek a bajnoki szünet

2024.09.01. 08:26

Márton Gábor: nehéz így a szakmáról beszélni

A bajnoki szünetet mindenképpen szeretné kihasználni a ZTE FC, hogy újra egyenesbe jöjjön, mert a DVSC elleni mérkőzése nem sikerült. Erről, a sérültekről is beszélt Márton Gábor, a ZTE FC vezetőedzője a szombati értékelésében.

Kerkai Attila

Mim Gergely (6) és Németh Dániel (szemben) támadják Megyeri Balázs kapuját. Itt, 2-1-nél, a hajrában még lehetett keresnivalója a zalaiaknak, de gól nélkül nem jöhetett össze a pontszerzés

Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

A ZTE FC 3-1-re kapott ki a DVSC vendégeként úgy, hogy az 5. percben megszerezte a vezetést. A második félidőben viszont jöttek a hazai gólok . 

A hazaiaknál Dombi Tibor megbízott edzőként ült a kispadon, hiszen az új szakvezető, Máté Csaba szerződése mától él. 

– Az első félidővel sem volt gond, de lehetett érezni a csapaton még a korábbi rossz eredmények hatását és persze edzőváltás is történt a héten – mondta értékelésében Dombi Tibor. – Megkaptuk a gólt, de nem éreztem, hogy változtatnunk kellene, a második félidőben pedig már minden mindegy alapon játszottunk. Jött az a nagy Lagator-kapufa, majd az egyenlítő találat, ami után úgy érzem, hogy az ellenfél is megtört. Elégedett vagyok, mert ekkor már lendületesen gyorsan játszottunk, mindenki kiadott magából mindent, és szerintem ezt a közönség is érzékelhette. 

Márton Gábor, a ZTE FC szakvezetője érthető módon nem lehetett elégedett, s erről is beszélt a meccs utáni szokásos sajtótájékoztatón. 

– Gratulálok a debrecenieknek, nagyon jól játszottak – mondta. – Egy ilyen találkozó után nehéz így a szakmáról beszélni, de nem külső körülményekre utalok, hanem ilyen passzban vagyunk, hogy nem tudunk élni a lehetőségeinkkel. A Debrecennek erős kerete van, felkészültünk rá, hogy náluk lesz többet a labda, de a büntetőig nem tudtak nagyon mit kezdeni a védekezésünkkel és a játékunkkal. Még kettő-egynél sem dőlt el minden, benne volt a játékunkban, hogy egyenlítünk. Az az igazság, hogy kevesen maradtunk, az előre játékból többen is hiányoznak sérülés miatt. A bajnoki szünetben készülünk tovább, és bízunk benne, hogy a sérültjeink is felépülnek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában