A ZTE FC Hatvanban, az FC Nagykanizsa hazai pályán játszik

2024.09.13. 18:00

MOL Magyar Kupa: kihívások itthon és idegenben

Kupahétvége következik a magyar labdarúgásban, hiszen az NB-s osztályokban nem rendeznek fordulót, hanem a MOL Magyar Kupa küzdelmeiben lépnek pályára a csapatok. Zalai érdekeltség is van még, a ZTE FC szombaton Hatvanba utazik, az FC Nagykanizsa pedig hazai környezetben kísérli meg a továbbjutást az Ajka ellen.

Kerkai Attila

Kiss Bence (49) eddig biztos pont a ZTE FC csapatában és Hatvanban is várhatóan ott lesz a pályán, hiszen a cél: kézben tartani a meccs alakulását

Fotó: Szekeres Péter

Két zalai csapat maradt tehát állva az MK legjobb 64 csapata között, és mindkettőnek  van esélye továbbjutni. A nagyobb esély nyilvánvalóan az élvonalbeli ZTE FC számára mutatkozik, hiszen NB III.-as ellenféllel néz szembe, de nyilvánvaló, hogy nem veheti félvállról az FC  Hatvan elleni, szombaton 15 órakor kezdődő találkozót. A ZTE FC csapatához  érkeztek új játékosok is, egy edzőmeccsen be is mutatkoztak. Márton Gábor  vezetőedző  elmondta, Hatvanban közülük sérülés miatt Krajcsovics Ábel nem lesz ott, viszont Csontos Dominik, Kristian Fucak és Jack Ipalibo ott lesz a meccskeretben. 

- Amennyire lehetett a rövid idő alatt, megismerkedtünk az új fiúkkal, de  mindegyiküknek van lemaradása, vagy éppen sérülése -  mondta el érdeklődésünkre Márton Gábor, a ZTE FC vezetőedzője, amikor egy kis esélylatolgatásra kértük. - A kupameccs az mindig  más, velünk szemben szinte kötelező elvárás a továbbjutás, míg az ellenfél élete meccsét játssza majd alacsonyabb osztályú csapatként. Én bízom benne, hogy kijön  majd az osztálykülönbség,. A továbbjutás az egyértelmű cél, és az is fontos, hogy a sérülés után visszatérők is  játékba lendüljenek, és az újak tétmeccsen való bevetése is  megtörténjen.    

Az FC Hatvan az NB III. Északkeleti csoportjában jelenleg a 9. helyen áll, és az a Zoran Spisljak az edzője, aki egy rövid ideig dolgozott a ZTE FC-nél is. 

Az FC Nagykanizsa  együttesének a helyzete éppenséggel "fordított előjelű", hiszen alacsonyabb osztályú csapatként várja szintén szombaton 15 órától az NB II.-es Ajkát. Gabala Krisztián csapata menetel az NB III. Délnyugati-csoportban. Az élen áll, így elsőként azt kérdeztük a kanizsai szakvezetőtől, hogy ilyen kezdésben reménykedett-e.  Illetve a nyerő cserék eddig bejöttek...  

-  Természetesen mindenki nagyon boldog a pillanatnyi helyzet miatt - válaszolta Gabala Krisztián. -  A bajnokság kezdete előtt átfogóan körbejártuk azokat a lehetőségeket, amit az első 6-7 forduló hozhat, így kimondhatom, hogy a meglévő helyezés kapta a legkisebb százalékot. Ennek tükrében azt gondolom, jól állunk. Vannak jó játékosaink, akik nem cserék, csak aznap kevesebb játéklehetőséghez jutottak. Fő fegyvernek nem nevezném a minőségi beszállókat, inkább a taktikánk része.

A következő feladat viszont a Magyar Kupa, méghozzá az Ajka elleni találkozó. Evvel kapcsolatban arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen meccsre készülnek, és készülnek-e egy bravúrra.

-  Szerintem a találkozó kétesélyes, jelen esetben bármelyik csapat továbbjuthat - vélte a kanizsai szakvezető. -  Továbbra is használni fogjuk a mérkőzést arra, hogy többek legyünk, fejlődjünk. Nyomás alatt kipróbálunk majd olyan elemeket,  ami a bajnokikon rizikós lenne, így el is árultam, hogy nem elsődleges cél a továbbjutás. Amúgy szerintem apró dolgok fognak dönteni,mert nagy meglepetésre nem nagyon számítok. Tudatosságot, szervezettséget és stabilitást várok ellenfelünktől. Ahogy már említettem, nem prioritás számunkra a kupa, de ha lehetőségünk adódik, megragadjuk majd a lehetőséget. Bízok abban, hogy méltó ellenfelei leszünk egy nagyon stabil, másodosztályú csapatnak.

Ami a keretet illeti, Gránicz Patrik arccsonttörése miatt nem tud  majd pályára lépni, Csörgő Raul állapota kérdéses, hiszen egy héten át lázas beteg volt. Terbe Botond, Szabó Balázs és Kovács Tamás bajlódik kisebb sérüléssel, de ha pénteken játékra jelentkeznek akkor ők is számításba lesznek véve. 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában