A DVTK fogadja az NB I.-ben a zalaiakat

2 órája

Nem vár könnyű feladat a ZTE FC-re

Szombaton idegenbeli fellépésre készül a ZTE FC NB I.-es labdarúgó csapata, amely 15 órától a DVTK vendége lesz. Ezzel pedig egy újabb nehéz találkozóra készülhet Márton Gábor együttese, hiszen a Diósgyőr vendégeként egyetlen csapat sem számíthat könnyű mérkőzésre a hazai bajnokságban.

Kerkai Attila

A ZTE FC csapatában nem várható el a védő Csóka Dánieltől, hogy minden meccsen gólt - pláne, győztes gólt... - szerezzen. Neki és a védelemnek most arra kell koncentrálnia, hogy lehetőleg a DVTK ne szerezzen gólt...

Fotó: Szekeres Péter

A ZTE FC csapata a háromhetes  bajnoki szünetet követően  sikeresen tért vissza a bajnoki ritmusba, hiszen egy hete  hazai pályán 2-1-re győzte le a Kecskemétet.  Az újabb pontok  jól jöttek a kék-fehéreknek  és annak is örülhettek a zalaiak,  hogy egyre többen térhettek vissza a csapatba. Korábbi  sérülése miatt hagyott ki például öt hónapot Csóka Dániel,  hiszen ennyi idő telt el két pályára lépése között az NB I.-ben.  A Kecskemét ellen  győztes gólt szerző  védő érthető, hogy elégedett volt az eredménnyel és persze önmagával is, hiszen így nyilatkozott a klub honlapján:   

A védő szerint már összeszokottabb a csapat 

-Nagyon örülök, hogy ennyi idő után újra a pályán lehetek, annak pedig külön, hogy kezdőként jutottam szerephez legutóbb. A célom az volt, hogy egy egyszerű, jó játékkal térjek vissza, hiszen közel öt hónapja nem játszottam mérkőzést. Természetesen boldog vagyok a gól miatt, de a legfontosabb, hogy itthon tudtuk tartani a három pontot a KTE ellen. A DVTK otthonában is nehéz mérkőzésre számítok, de keményen készülünk a héten arra, hogy Miskolcról is pontokkal térjünk haza. A szezon kezdete óta voltak jobb és rosszabb meccseink, úgy gondolom összeszokottságban fejlődtünk az elmúlt fordulók során. Erre szükség van, hiszen több új játékos is csatlakozott hozzánk a nyár folyamán és idő kell az új játékosok beépítéséhez.

Amikor pedig  Márton Gábort kerestük meg az DVTK elleni  mérkőzés esélyeivel kapcsolatban, a szakvezető jó hírrel  szolgálhatott a sérültek állapotáról.  

- Most már mindenki egészséges, mindenki a csapattal edz, azonban itt hosszan tartó sérülésekről volt szó  - említette a szakvezető. - Vannak lemaradások a többiekkel szemben, úgyhogy nem mindenki tud még játszani Diósgyőrben, de már velünk edzenek és ez is előrelépés. 

Legutóbb öt gólt lőtt a ZTE

Ami pedig a mérkőzéssel kapcsolatos  reményeket illeti,  a ZTE FC most sem szeretne  üres kézzel  hazajönni. A ZTE FC  a két csapat legutóbbi öt mérkőzéséből négyet megnyert és csak egy DVTK-siker született. Ami  érdekes még ebben az öt találkozóban, hogy az egerszegiek  a négyből kétszer  nyertek Miskolcon.  A legutóbbi  siker  idén márciusban  született, amikor a ZTE FC idehaza 5-1-re nyert. Nos, ha gólfesztivál nem is várható, Márton Gábor  mindenképpen  bízik az eredményes játékban. 

- Egy siker mindig pluszt ad, nekünk is jól jött a legutóbbi, hiszen építi a csapatot, a csapategységet -  mondta a ZTE FFC szakvezetője. - Még akkor is, ha tudunk jobban is játszani, mint amit legutóbb mutattunk. Mi mindig a jó játékra készítjük fel a csapatot, de nem ilyen egyszerű, hogy az majd jön is, hiszen a pályán ott van az ellenfél. Az biztos, hogy a DVTK ellen nem szabad sokat hibázni, mert az sokba kerülhet. Amennyiben jól teljesítünk, akkor nem kell  majd  üres kézzel hazajönnünk. 

    

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában