Az egerszegi lövészek is jó teljesítettek

5 órája

Ob-érmet szerzett a ZTE SKK csapata

A budapesti Nemzeti Lőtéren rendezett országos bajnokságon a ZTE SKK sportolói is eredményesen szerepeltek.

Kerkai Attila

A bajnoki dobogón, jobbról a harmadik helyezett ZTE SKK csapata

Forrás: ZTE SKK

A 25, és 50 méteres puska-pisztoly olimpiai versenyszámok országos bajnokságát Budapesten, a Nemzeti Lőtéren rendezték. Részben már beszámoltunk róla, hiszen olimpiai bronzérmes sportlövőnk, Major Veronika egy arannyal és egy ezüsttel zárta az ob-t

A Fehér úti lőtéren a ZTE SKK sportolói sem maradtak üres kézzel. Bronzéremmel térhetett ugyanis haza a Somogyi Péter, Kálmán Bálint és Tankovics Tamás összeállítású csapat az 50 m puska három testhelyzet versenyszáma után 1695 körös eredménnyel. 

A nőknél a junior korú Benedek Ágnes a felnőttek között, nagyon erős mezőnyben mérette meg magát. A szintén az 50 m-es három testhelyzetű számban versenyző ifjú egerszegi hölgynek az alapversenyt sikerült álló testhelyzetig vezetnie, majd az álló testhelyzet után 586 körös új egyéni csúcsot ért el, amivel a harmadik legjobb eredménnyel jutott a döntőbe. A fináléban aztán Benedek Ágnes a 6., pontszerző helyen zárt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában