Ifjú sportolókat díjaztak

2 órája

Országúti kerékpártól a kötélugrásig bezárólag

"Ha küzdesz, csak úgy tudsz majd bajnokká válni" - hallhattuk a felvezető dal refrénjét a Medgyaszay Ház nagy termének hangszóróiból, az alkalom pedig a 2023-2024-es tanév kiemelkedő sportsikereit elért nagykanizsai diákok számára rendezett díjátadó volt.

Kühne László

Ferencz Nóra Anna (Kőrösi-Péterfy-iskola) vívásban érdemelt ki elismerést nem csupán országos diákolimpiáján, de a nagykanizsai díjátadó rendezvényen is

A gazdag fotóalbummal a kanizsai ifjú sportolók sikereit félidéző bevezető után aztán már az úgymond főszereplőkre tévődhetett át a hangsúly - az ifjú sportolók 13 sportágban nyújtottak olyan teljesítményt, mellyel például a vívástól a játékos sportvetélkedőkig öregbítették a dél-zalai város sportjának, valamint oktatási intézményeinek hírnevét.

Orbán Flóra (Piarista-gimnázium) asztalitenisz diákolimpia országos döntőjében szerepelve érdemelte ki a városi elismerést, felkészítője Jakabfi Imre volt

Szeptember 29. az európai, valamint a magyar diáksport napja is egyben, melyet az előzetesen felszólaló országos (a hivatalos negnyitót Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő prezentálta), város- (Horváth Jácint megválasztott polgármester, Gábris Jácint sportbizottság-vezető), valamint intézmény-vezetők is külön hangsúlyoztak, a pénteki nap pedig országosan is a diáksport képviselőinek elismeréséről szólhatott tehát.

A Batthyány-gimnáziumtól a Hevesi-iskolán át a Zsigmondy-technikumig tartott azon oktatási intézmények sora, melyekből a 98 fiatal sportoló reménység a színpadra járulhatott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában