Női futball: a kanizsaiak egy góllal kikaptak

2024.09.10. 18:30

ZTE FC nők: idehaza három gól és három pont

A második fordulón jutott túl a mezőny az NB II.-es női labdarúgó-bajnokságban. A Nyugati-csoportban érdekelt két zalai együttes közül a ZTE FC nyert, az FC Nagykanizsa egygólos vereséget szenvedett.

Zaol.hu

A fotó ugyan nem most készül, hanem a ZTE FC egy korábbi találkozóján, viszont a képen látható Szegedi Anita (3) és Mezőfi Emma (27) egészen biztosan betalált a Tatabánya ellen

ZTE FC- Tatabányai FC 3-0 (0-0)

Zalaegerszeg. Jv.: Hegyi.

ZTE FC: Kiss-Nagy, Szegedi (Melus), Tóth, Simon, Varga, Tollár (Bicsák), Kopcsándi, Harsányi, Király (Major), Mezőfi. Edző: Pergelné Kalamár Andrea.

Gólszerzők: Mezőfi (56.), Szegedi (68.), Harsányi  (80.). 

Az első játékrészben még nem volt ritmusa a ZTE játékának, ráadásul a  vendégcsapat mélyen, szinte  tíz emberrel védekezett. Nem talált fogást a hazai csapat a Tatabányán, de a szünet után megtört a jég, méghozzá pontrúgásból megszerezte a vezetést a ZTE. A folytatásban a házigazdák újabb két gólt szereztek, és biztosan nyerték a találkozót. Az első félidő gyengélkedése után a zalaiak a második félidőre feljavultak, és biztosan nyertek az újonc ellen.

Pergelné Kalamár Andrea:  "Van még hová fejlődnünk, de a látottak alapján megérdemelt győzelmet arattunk."

FC Ajka – FC Nagykanizsa 1-0 (0-0)

Ajka, 30 néző. Jv.: Erb.

FC Nagykanizsa: Sebők – Molnár R., Szabó Zs., Gyergyák (Oravecz-Molnár), Nagy-Fáró, Németh P., Szollár, Sóstai, Szokol D. (Pintér D.), Kaszás, Gergelics. Edző: Domján Péter.

Gólszerző:  Orbán B. (66.)

Nagyjából  két azonos játékerőt képviselő együttes találkozott Ajkán a női NB II.-es labdarúgó bajnoki mérkőzésen. Ugyanakkor a Kanizsa nem tűnt megilletődöttnek, azonban úgy látszik, a dél-zalaiaknál még hiányzik egy gólerős játékos, aki a kialakított jó néhány helyzetből valamennyit azért gólra válthatna. A hazaiak pedig egy kontrából meg tudtak úgy lódulni, hogy annak gól lett a vége, s ez el is döntötte a három pont sorsát az Ajka.  

Domján Péter: „Mondhatnám, hogy alulmúltuk magunkat, egyszerűen nem ment a helyzetek kihasználása számunkra, így nem is lehet más, mint az, hogy elismerjem, megérdemelten nyertek a vendéglátók, mivel egyet a helyzetekből belőttek.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában