A Werder ellen zárták az Európa Kupát

2 órája

A 11. helyen végzett a Tuxera Aquaprofit NSK Szerbiában

Zárult a 39. Sakk Klubok Nyílt Európa-kupája, melynek hatodik fordulójában a magyar Szuperliga-bajnok Tuxera Aquaprofit NSK csapata az első kiemelt román SuperChess ellen ülhetett asztalhoz, majd a záró játéknapon az SV Werder Bremen ellen mérkőztek.

Zaol.hu

A Tuxera Aquaprofit NSK játékosai balról, a romániai SuperChess elleni találkozójukon.

Fotó: clubcup2024.com

A cseh – egyben a későbbi győztes - Novy Bor CC-t követően, amely 4,5:1,5 arányban nyert a kanizsaiak ellen, a folytatás sem ígérkezett könnyebbnek a sakk Európa-kupán. A mezőny első kiemeltje, a román SuperChess következett Medvegy Zoltán csapatkapitány együttese, az első öt kör után a tizedik helyen álló TANSK számára. A romániai rivális igazolta félelmetes hírét a Tuxera Aquaprofit Nagykanizsai Sakk Klubbal szemben, mivel az eredmény 4,5:1,5 lett a SuperChess legénységének. Andrei Volokityin hozta a partiját, míg Pavel Eljanov döntetlent ért el, s a Kanizsa a tabella 13. helyén állt a záró nap fordulója előtt. 

Az utolsó fordulóban az SV Werder Bremen játékosai ellen sakkozhattak Gledura Benjáminék. Nos, a Nagykanizsa remekül zárta a sakk Európa Kupát, mivel a Brémát felülmúlta 4,5:1,5 arányban, sakkozói közül Eljanov, Gledura, valamint Aczél Gergely győzött, Volokityin, Makszim Csigajev és Antal Gergely pedig remiztek. 

A kanizsaiak ezzel – több bravúrt is elkönyvelve - a mezőny tizenegyedik helyén zártak, míg a táblaranglistákon belül Eljanov az egyesen, míg Volityin a kettesen zárt az ötödik pozícióban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában