Vasárnap két korai gól döntött a ZTE Arénában

1 órája

A helyzetek alapján a ZTE FC nyert volna, de az Újpest vitte el a pontokat...

Vasárnap délután rendezték meg a labdarúgó NB I: 9. fordulójában a ZTE FC - Újpest FC találkozót, ami fokozott biztonsági intézkedéseket is hozott. Maga a mérkőzés igazi futballhangulatban zajlott, csak az egerszegeiek bánatára Újpest sikerrel zárult...

Kerkai Attila

Dénes Csanád vezeti a labdát a vasárnapi találkozón az újpestiek gyűrűjében

Fotó: Szekeres Péter

ZTE FC - Újpest 0-2 (0-2)

ZTE Aréna, 4974 néző. Jv.: Bognár (Kóbor, Szécsényi). 

ZTE FC: Gundel-Takács - Szendrei, Evangelou, Várkonyi, Medgyes - Sankovic, Bakti (Krajcsovics, 71.) -  Dénes Cs. (Németh D., 81.), Kiss B. (Ipalibo, 46.), Mim - Fucak (Croizet, 46.). Vezetőedző: Márton Gábor. 

Újpest FC: Piscitelli - Nunes, Duarte, Fiola - Bese, Ljujic (Geigert, 88.), Lacoux, Helmich (Onovo, 60.), Tamás K. (Gergényi, 75.)- Brodic, Horváth K. (Dénes A., 60.)Vezetőedző: Bartosz Grzelak.

Gólszerzők: Brodic (7.), Ljujic (16. - 11-esből). 

Sárga lap:  Bakti (52.), Sankovic (57.), Dénes Cs. (75.),  illetve Horváth K. (57.), Tamás K. (70.), Duarte (75.). 

A forduló addigi eredményei azt eredményezték, hogy a ZTE FC  a vasárnapi mérkőzést a 11., azaz kieső pozícióból várhatta, ahonnan érthető módon, szeretett volna elkerülni. Elvégre kéthetes szünet következik a bajnokságban és hát,  ki szereti ha a neve említésekor mindig hozzáteszik a "kieső helyen" kifejezést... Az Újpest négy ponttal gyűjtött többet, mint az egerszegiek és a fővárosiak kezdőjében két korábbi ZTE-játékos, Horváth Krisztofer és Tamás Krisztián is megtalálható volt. Hazai oldalon Bojan Sankovic rendelkezett a kezdőben  újpesti múlttal, hiszen hat szezont is lehúzott a Megyeri úton.   

Jó hangulatban kezdődött a találkozó, hiszen szépen megteltek a lelátók, az újpesti szektor   pedig gyakorlatilag megtelt. Az újpestiek pedig már a negyedik percben gólt kiáltottak, de az a találat még les miatt érvénytelen lett. Nem úgy a 7. percben, amikor  bal oldali szöglet után Bese csúsztatott a beadásba, a labda  átkerült a hosszú oldalra, ahol érkezett Brodic és közelről a hálóba bólintott, 0-1. A bekapott találat megfogta a zalaiakat, akik kissé kapkodni kezdtek, de kezdett ismét összeállni a játékuk, amikor megduplázta előnyét az Újpest. A 15. percben egy átlőtt labdára érkezett Horváth Krisztofer, aki egyből lőtt, az előtte közelben érkező Medgyes  maga elé kapta a kezét, hiszen a labda "fejre ment". A mozdulat viszont büntetőt ért, hiszen érte a kezét a labda, Ljujic pedig nem hibázott, 0-2. Ez viszont már komoly előnynek tűnt mindjárt a találkozó elején, az Újpest  futballját ez már nagyban meghatározhatta a folytatásra. A ZTE kezdett belerázódni az új helyzetbe, a 23. percben Mim hagyott ki egy nagy lehetőséget, aztán egy másikat is a 28. percben, ami még nagyobb volt az előzőnél. Azt tényleg nem lehetett mondani , hogy ne lett volna hazai helyzet, és a ZTE FC támadott, mert ezt kellett tennie. Elvégre, nem őrizhette az újpesti előnyt... A vendégek jobbára kontrázgattak, hiszen a játék az ő térfelükön zajlott, de gól nem esett a szünetig. 

Kettőt cserélt Márton Gábor, a ZTE FC szakvezetője a második félidőre, hiszen kellett a friss er, hogy meccsben maradjon a ZTE. Meccsben maradni viszont leginkább hazai góllal tudott volna  az egerszegi alakult. Az 54. percben majdnem összejött a szépítés, amikor Medgyes kisé balról, 7 méterről  lőtt, e a labda a felső lécről a gólvonal elé vágódott és nem mögé... Ez már a harmadik nagy lehetőség volt, ami hazai oldalon kimaradt, pedig megérdemelt volna már egy gólt. AZ Újpest továbbra is visszaállt, nem akart nagyon futballozni, de tulajdonképpen a második találata után ez lett a jellemző a játékára.  Az egerszegiek küzdöttek, harcoltak, de egyre fogyott az idő és  nem találták meg a gólhoz vezető utat. Márton Gábor, a ZTE vezetőedzője egy újoncot is harcba küldött, hiszen a nyáron igazolt fiatal  Krajcsovics Ábel először szerepelt csapatában. A ZTE  keményen dolgozott, nem adott fel semmit, az Újpest meg csak az előny megtartásán dolgozott, de a hazaiak egy idő után mintha kezdtek volna ebbe  belefáradni is... 

Az Újpest elvitte a három pont, mert nyert 2-0-ra, de hogy nem volt jobb csapat ennyivel, az is biztos. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában